Skred i Gjerdrum – Viktige dokumenter gjenopprettet

GJERDRUM (Dagbladet): Som arbeid i full gang i håp om å lokalisere overlevende i skredområdet i Gjerdrum, søkte kommunen selv å innhente viktig informasjon fra evakueringsstedet.

Heredshoot har blant annet et arkiv som kan bli viktig informasjon under det sårt tiltrengte arbeidet som nå pågår.

Perit Adrianson, leder for planlegging, oppmåling og bygging av Gazette, bekrefter overfor Doclad at kommunen har hentet ut flere dokumenter fra bygningen i det utkastede området. Det er håpet at noen av disse vil lette letingen etter redningsmannskaper.

– En god del av dokumentene er bare i det historiske papirarkivet. Den ligger i Herredshuset, og den er kastet ut, sier Adrienne.

Selv om ingen personer i utgangspunktet slapp inn i det utkastede området, har det blitt gjort alvorlige anstrengelser for å skaffe dokumentene. Kommuneansatte klarte å gjenopprette det som ble beskrevet som viktige dokumenter i bygningen, i nær kontakt med mannskapet fra nødetatene.

– Veldig lav: Nut Holverson, sjef for brigaden i brannvesenet, beskrev situasjonen på ulykkesstedet i gettoen. Foto: NDP
Se også

Prøver å hjelpe

– Vi opererer med det høyeste sikkerhetsnivået og blir fulgt av redningsteamet i og utenfor bygningen, sier ordføreren.

I det første tilfellet er det veldig viktig å få dokumentene som vil hjelpe redningsteamet på stedet. For eksempel kan det tillate grunnplanene for bekymringer, bygninger og kart for å hjelpe redningsteamet til å se på seg selv eller bidra til sikkerhetsanalyse i katastrofeområdet.

På lørdag arbeides det fortsatt med å skaffe nyttig dokumentasjon. Ifølge Adriansen har politiet bedt kommunen om å overlevere alle dokumentene som vil bidra til å belyse hendelsen.

– Dette gjelder også dokumenter som går i tide. Dette er en betydelig mengde arbeid, med begrenset tilgang til arkiver, sier han.

READ  The Complete Path and Favorites of the 10. Edition

Politiet har så langt nektet å kommentere dokumentene eller innholdet.

– Dette hører til etterforskningsprosessen og er ikke noe jeg kan kommentere akkurat nå, sier innsatsleder Nut Hammer til Duckbladet.

Dramatisk: Da Magnus Exestal (35) våknet av en ulykke, hørte jeg hele hagen forsvinne foran stuevinduet. Reporter: Silje Forsund. Video: Christian Roth Christensen
Se også

Tar tid

I tillegg til dokumentene som er overlevert til politiet, mottar kommunen en rekke henvendelser fra media med anmodninger om tilgang til dokumenter knyttet til sikkerhet og tidligere vurderinger knyttet til utvikling i det rasutsatte området.

Adrienne hevder nå at disse dokumentene ikke kunne leveres umiddelbart.

– Det vil ta lang tid for oss å få alle dokumentene. Ordføreren forklarer at deler av arkivene for tiden er utilgjengelige for oss.

Anders Gilland ved Multiconsult Trondheim viser hva som skjer når du rører inn kvikkleire. Video: N.V.E.
Se også

Nye døde ble funnet

Lørdag kveld gikk politiet utenfor med informasjon om at det var funnet et fjerde lik i Askil-skredområdet. Dette er lørdagens tredje funn. Eric Crenolan, 31, ble også bekreftet død fredag.

Seks mennesker er savnet etter et ødeleggende ras dagen før nyttårsaften.

Jakten på brannmenn utover lørdag kveld kunne etablere trygge innganger til skredområdet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *