Skred treffer boligområde i Norge, 10 skadd, 15 savnet

Ti mennesker ble skadet, en alvorlig og 15 personer ble savnet etter at et ras i Sør-Norge skyllet bort mer enn et dusin bygninger tidlig på onsdagen, opplyste politiet.

Raset traff et boligområde i Gjerdrum kommune, omtrent 30 km nord for hovedstaden Oslo. Politiet sa at rundt 700 mennesker hadde blitt evakuert fra området. Bilder fra nettstedet viste et stort krater med ødelagte bygninger i bakgrunnen. Andre bygninger hang på kraterkantene, viste TV-bilder. Ytterligere to hus kollapset i krateret onsdag ettermiddag, rapporterte kringkasteren NRK.

«Det er en katastrofe,» sa statsminister Erna Solberg til journalister etter å ha besøkt nettstedet. «Det kan være mennesker fanget … men samtidig kan vi ikke være sikre fordi det er nyttårsferien, noe som betyr at folk kan være andre steder,» sa han og la til at redningsaksjoner kan ta lang tid. .

«Situasjonen er fortsatt så ustabil at det er umulig å utføre (rednings) innsats annet enn fra helikoptre.» Helikoptre fortsatte å sveve over området mens det falt natt, og noen ganger senket redningsmenn i ruinene av kollapset hus. Politiet sa at redningsaksjoner ville fortsette fra onsdag kveld til torsdag.

Lokale innbyggere snakket om sin erfaring. «Det var to massive skjelvinger som varte lenge, og jeg antok at snø ble fjernet eller noe sånt,» sa Oeystein Gjerdrum, 68, til NRK.

«Så plutselig gikk strømmen ut og en nabo kom til døren og sa at vi måtte evakuere, så jeg vekket mine tre barnebarn og ba dem kle på seg raskt.» Landmasser beveger seg fremdeles i det som har vært en av de største leirskredene i nyere norsk historie, sa Torild Hofshagen, regionleder for Norges direktorat for vannressurser og energi, på en pressekonferanse.

READ  Android 12 med One UI 4.0 er tilgjengelig i betaversjon

Sør-Norge har sett store mengder nedbør de siste dagene, noe som kan ha forårsaket en endring i leirjorda som var utbredt i området, sa NRK-nettverket. (Klipp av Gwladys Fouche og Gareth Jones)

(Denne historien er ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og genereres automatisk fra en syndikert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *