Sladen Ibrahimovic vender tilbake til Sverige fem år etter at han trakk seg fra internasjonal fotball Fotballnyheter

Fem år etter at han trakk seg fra internasjonal fotball, er Sladon Ibrahimovic blitt tilbakekalt til Sveriges tropp for den kommende VM-kvalifiseringen.

AC Milan-spissen er kåret til troppen til 25. mars-kampen mot Georgia og Kosovo, samt vennskapet mot Estland 31. mars.

39-åringen, som scoret 62 mål på 112 opptredener for Sverige mellom 2001 og 2016, er den eldste spilleren i svensk landslagshistorie som har spilt.

Ibrahimovic tok til sosiale medier for å bekrefte ankomsten og tvitret et bilde med ordene ‘Guds komme’.

I kunngjøringen sa den svenske treneren Jane Anderson: ”Først og fremst er han en god fotballspiller, den beste spilleren vi noensinne har hatt i Sverige.

“Selvfølgelig vil han komme tilbake og ha det veldig gøy. Ikke bare kan han bidra med det han kan på banen, han har også utrolig erfaring og kan bidra med det til andre spillere på laget.”

Til tross for Ibrahimovics tilbaketrekning fra internasjonal fotball etter Euro 2016, gikk Sverige videre til kvartfinalen i verdensmesterskapet i 2018, den beste prestasjonen i landet siden 1994 før den ble slått ut av England.

Ibrahimovics inkludering i samme gruppe som Spania, Polen og Slovakia legger til rette for at Sverige kan gå videre på denne kontinentet hele Euro 2020-kampanjen.

Siden han trakk seg fra internasjonal tjeneste, har Ibrahimovic jobbet mye i Manchester United, Los Angeles Galaxy og Milan.

Han har scoret 16 mål på 21 opptredener for AC denne sesongen, men han savnet lagets fire siste kamper på grunn av skade på høyre lår. 1-1 Europa League første omgang mot Manchester United På Old Trafford.

READ  Teori Henry holder seg borte fra sosiale medier til selskaper reagerer på rasisme og mobbing Fotball

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *