Slangegiftforskere sier at mus (og til og med mennesker) faktisk kan ha potensial til å forårsake forgiftning Bekreftelsesmelding

Ifølge ny forskning er det også mer sannsynlig at rotter og mennesker blir giftige.

Forskere har funnet ut at det genetiske grunnlaget for utvikling av oralt gift ligger i reptiler og pattedyr.

Denne studien viser det første beviset på en sammenheng mellom giftkjertler i slanger og spyttkjertler hos pattedyr.

Forskningsforfatter Agnish Paruva spøkte: “Det gir definitivt en giftig person en ny mening.”

I studien så forskere fra Okinawa University of Science and Technology og Australian National University etter gener som fungerer sammen med giftige gener.

De brukte giftkjertler fra en huggorm – Taiwan Habu-slange funnet i Asia, og identifiserte rundt 3000 av disse “samarbeidsvillige” gener, og de spilte en nøkkelrolle i å beskytte celler mot stress forårsaket av overproduksjon av proteiner.

Genene til andre organismer, inkludert hunder, sjimpanser og mennesker, ble også sett på, og forskerne hadde sin egen versjon av slike gener.

Spyttkjertelvev hadde en funksjon som ligner den som finnes i slangegiftkjertler – derav spyttkjertlene i pattedyr og giftkjertler i slanger deler et eldgammelt funksjonelt senter.

Barua sa: ”Mange forskere har instinktivt trodd at dette er sant, men dette er det første definitive beviset for teorien om at giftkjertler stammer fra tidlige spyttkjertler.

“Slanger blir deretter gale, og legger til forskjellige giftstoffer i giften, og øker antallet gener som er involvert i å produsere gift, og pattedyr som spissmus produserer enkelt gift som ligner mer på spytt.”

Eksperimenter utført på 1980-tallet viste at hannrotter “produserer forbindelser i spyttet som er svært giftige når de injiseres i mus,” sa han.

“Under visse miljøforhold, hvis mus som produserer mer giftige proteiner i spyttet, har bedre reproduksjonssuksess, om noen få tusen år, vil vi møte giftige mus.”

READ  Julie Boyd: Dronningens representant i Canada går ut og hevder å ha torturert personale med tårer Utenriksnyheter

Hvis de riktige miljøforholdene hadde eksistert så langt, ville mennesker vært mer sannsynlig å bli giftige, selv om disse forholdene er usannsynlige, la han til.

Forskningen er publisert i tidsskriftet PNAS.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *