Slavia Brock vs Arsenal: Spotlight på Michael Arteta for Europa League-dykk som Gunners må vinne | Fotballnyheter

“Når du tenker på fremtiden uten Arsenal i en europeisk turnering, er det ikke akkurat riktig,” sa Bernd Leno foran torsdagens Europa League-kvartal – finale mot Slavia Brock.

Mange er enige med ham – Arsenal har ikke unnlatt å kvalifisere seg for Europa siden kampanjen 1994/95 – men fremtiden kan bli deres virkelighet hvis de ikke finner en vei forbi de tsjekkiske mesterne på Sinobo Stadium.

Å vinne turneringen er nå den eneste realistiske banen for Arsenal i Champions League, og til og med Europa League kan vise seg utenfor dem hvis deres nåværende Premier League-posisjon.

Med syv kamper igjen er Arsenal niende med 10 poeng fra Champions League og syv poeng fra sjette, og har sjansen til å tjene en plass i European Champions League.

En sesong uten europeisk fotball har allerede betydelige økonomiske endringer for Arsenal i vanskelig vær, og disse omstendighetene legger bare til viktigheten av hvilke endringer som skjer i Praha torsdag kveld.

Gunners var klare til å avansere med et mål i den andre banen da Nicolas Pepe gjorde en sen fremgang på Emirates Stadium i forrige uke, men Thomas Holes ‘siste gassutjevning var en sucker-punch som endret fargen på dykket.

Arsenal er nå på comeback mot en ubeseiret side hjemme denne sesongen, etter å ha slått Leicester og Rangers fra Europa.

Skyttere er absolutt favoritter, men det er mer et vanskelig konsept enn det plutselig burde være, og det trekker oppmerksomhet mot Michael Arteta når han prøver å lede det til suksess.

Manageren var kritisk til noen av hans første avgjørelser da Arsenal trykket på selvdestruksjonsknappen igjen.

READ  ‘Gjør et komplett inntrykk’ - Globe Schlumberger forklarer avtalen

Viktigst, krever at Alexandre Lacazette erstatter Pierre-Emerick Abamayang og Willian som opptrer til støtte for Nicholas Pepe eller Gabriel Martinelli.3:07

Se gratis: Høydepunkter fra Arsenals 3-0-seier over Sheffield United

Lockett tålte en dårlig natt foran mål, og klarte ikke å konvertere en vanlig sjanse i andre omgang, mens Willian var tilsvarende ineffektiv.

Pepe og Abameyang slo seg sammen som et alternativ til Arsenals mål, men supporterne lurte på hvorfor deres innvirkning tok så lang tid å introdusere Arteta. Selv om spillet var målløst, fikk ingen spillere det fra benken før i det 78. minutt.

Sheffield slo United 3-0 på søndag, hvor Lockett scoret to ganger, noe som kan ha innvirkning på valget hans på torsdag. Det er også treningsspørsmål å ta hensyn til. Men det som er sikkert er at Arteta aldri vil gjøre de samme feilene igjen.

Det er mindre sannsynlig at han sender de mest talentfulle spillerne for å få riktig resultat – og det er hans ansvar å handle mer avgjørende hvis spillet ikke går som Arsenal.

Unnlatelse av å gjøre det kan stille store spørsmål – og se på Arsenal fra Europa i sin første sesong på 26 år. De trenger ikke engang å tenke.

Abameyang, bekymrer Odegord seg

Arsenals Pierre-Emerick Abameyang er utelukket fra en Premier League-kamp på The Emirates Stadium i London.
Bilde:
Abameyang er under kontroll for sin form og moral

Hvis han ikke er tilgjengelig for Artetas valg, vil det bli tatt en beslutning om Abameyang. Kapteinen savnet søndagens sammenstøt med Sheffield United på grunn av dårlig helse, og Gunners-sjefen er fortsatt usikker på om han kan spille i Prox.

Arsenal har blitt inspirert av nyheten om at ungdommene Bukayo Saga og Emily Smith Rowe er kvalifiserte til å spille, men Martin Odeguard er også en skeptiker.

Arsenal har ikke hatt en utlånt midtbanespiller de to siste kampene på grunn av et ankelproblem, og i likhet med Abameyang blir han evaluert i forkant av torsdagens kamp.

Siden Arsenal trenger mål å gå, håper Arteta å gjøre sine angrepsspillere tilgjengelige så mye som mulig.

I mellomtiden vil Slavia Brock være uten forsvarer Ondrej Gudela, som har blitt utestengt i 10 kamper for ‘rasistisk oppførsel’ mot Rangers Glenn Camara.

Vil Shaga spille igjen igjen?

Granit Shaga spilte på venstresiden mot Sheffield United
Bilde:
Granit Shaga spilte på venstresiden mot Sheffield United

Arteta har også en slutt på venstrebacken. Gunners Kieran Tyrney er utelukket fra Scotland International’s kneskade etter et nylig nederlag mot Liverpool.

Cedric Soares var vikar på det første sporet forrige uke, men den 29 år gamle naturlige høyrehendte var noe skyldig i en sen uavgjort etter at sjefen Gabriel Magalhaes fikk problemer.

Saga er et alternativ som spilte på venstreback under Arsenal-fremgangen, men Arteta støttet Sheffield United mot Granit Shaga og kan være fristet til å bruke ham der igjen.

“Det er tydelig at han ikke har Kieran, på grunn av hva han produserer og hvor viktig han er for laget,” forklarte Arteta på pressekonferansen før kampen.

“Nå må vi finne forskjellige måter, og det gode med Granite er at han kan spille på to eller tre forskjellige nivåer.

“Jeg kan se ham spille mer sentralt når det er nødvendig på grunn av sin disiplin, sitt engasjement og sine kvaliteter, og han gjorde en god jobb i en annen sport for måten Sheffield ble satt opp på.

“Vi bestemmer i morgen.”

Arteta: Store spillere må komme videreFoller's Bologna skal signere en ny avtale med Arsenal1:07

Michael Arteta sier at Foller’s Bologna er “for nær” til å signere en ny kontrakt

Ardeta har bedt Arsenals toppspillere om å hjelpe Arsenal med å registrere sin plass i de siste fire.

“I store spill har vi vist at store spillere må gå inn og skape magiske øyeblikk, du trenger det, så vi håper vi kan få dem,” sa han.

Han vet også viktigheten av å vinne kampen på torsdag og er enig i at han vil være bestemt i sluttresultatene.

“Det eneste som er klart er resultatene. Det å dømme om du gjør en god jobb eller ikke, vil bare bli bestemt av resultatene.

“Internt vet du hva du gjør, og du kan ha mange måter å bestemme det på, men på slutten av dagen er det eneste viktige å gi inntrykk av at vi beveger oss i riktig retning.”

Arteta benektet at spillet var viktig for ham og insisterte på at Arsenal skulle vise en følelse av partnerskap.

“Dette er veldig viktig for oss, dette er klubben vår. Det er ingen personlig interesse, det er en kollektiv interesse, og vi ønsker å prestere bedre i hver kamp.

“Dette spillet vil presse oss til semifinalen i en europeisk turnering. Det er her klubben skal være, og vi bør gjøre alt vi kan for å tjene det.”

Merson: Abameyang burde starte

Paul Merson insisterer på at Arsenal også har blitt løsepenger, og sier at de ikke har noen planer om å få klubben tilbake på sporet.
Bilde:
Abameyang er ikke mot Sheffield United

Fotballlørdag Pandit Paul Merson mener at hvis spissen er tilgjengelig, bør Arteta starte avgrunnen – uavhengig av hva som skjer bak kulissene.

“Jeg vil vinne en fotballkamp, ​​jeg vet at jeg har muligheter, jeg trenger min beste målscorer på banen,” sa han.

“Hvis han ikke tar med noe annet til festen, vil han sette ballen bak i nettet.

“Selv om han er fire meter unna og slår det ned, kaller du det et godt mål fordi det er ingen andre som banker på det. Han ser dem banke i bakre stolpe, det er en kunst i det.

“Så for meg spiller han som om han skal vinne. Du må få målscorerne dine på banen når du må vinne. Du trenger ikke å vinne. Hvis du har forsvart ledelsen, må du holde styr på av menneskene du har.

“Så jeg får en sjanse, jeg vil spille som min stjernemann – vi ga ham bare en ny kontrakt forrige sesong, så hva er endringen?

“Jeg liker Lockett, han er en god fotballspiller, han fanger ballen og bringer spillerne inn i spillet, han er anstendig.

“Jeg spiller ham med Sagama eller Nicholas Pepe foran Abameyang med tre angrep, og de vil si:” Få oss et mål, vi vil forsvare, “og de vil herje.

“De må herje – de er alle gode spillere – det er ikke slik at de har prøvd å forbedre dem.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *