Slik tilbakestiller du glemt administratorpassord i Windows

Å miste Windows-administratorpassordet kan være svært vanskelig. Selv om vi alle har glemt passordet for e-post eller kredittkort før, kan det å miste passordet for Windows-administratorkontoen sette mange hindringer i det daglige arbeidet ditt.

Heldigvis er ikke alt tapt ettersom vi har måter å håndtere dette problemet på. I det følgende vil vi se hvordan Microsoft lar deg tilbakestille administratorpassordet ditt i Windows. Slik kan du komme i gang.

Innhold

– Reklame –

1. Tilbakestill Windows-passordet fra Microsoft-kontoen din

La oss først se på den enkleste metoden. For å tilbakestille Windows-passordet fra Microsoft-kontoen din, må du gå først Microsofts side for tilbakestilling av passord.

Når du er der, skriv inn din Microsoft-kontolegitimasjon og klikk neste. På neste side vil du bli bedt om en e-postbekreftelseskode. Velg og klikk på alternativboksen med e-postadressen din Få koden.

Microsoft sender en kode til e-postadressen din. Derfra går du til e-posten din, skriv ned koden du mottok, og skriv den inn i Microsoft-kontobekreftelsen. Klikk til slutt neste.

Du vil da bli bedt om en gjenopprettingskode på 25 tegn. Hvis du har en, skriv den inn og klikk Hent gjenopprettingskoden. Ellers klikk Nei.

Gjenopprettingskode

Derfra får du en ny dialogboks som minner deg om at du ikke vil kunne logge på Microsoft-kontoen din de neste 30 dagene. Klikk på neste Gå videre.

Det er det. I dette tilfellet vil Microsoft kontakte deg igjen neste måned med den nye kontoinformasjonen din. For eksempel, siden jeg tilbakestilte passordet mitt 22. oktober 2021, må jeg vente til 21.11.2022.

Alternativt, hvis du finner det gamle passordet ditt, kan du alltid logge på kontoen din igjen.

2. Bruk kommandolinjen

Kommandoprompt er det perfekte stedet for å kjøre ulike kommandoer direkte fra tastaturet. Du kan også bruke den til å tilbakestille dine gamle glemte Windows-passord.

Hvis du allerede er logget på Windows-kontoen din, følger du trinnene nedenfor:

  • hodet Startmeny I søkefeltet, skriv «cmd» og velg det beste samsvaret.
  • I Cmd skriver du inn følgende kommando og trykker Gå inn:
net user <username> <password>

Her, endre Med navnet på brukeren som opprettet denne kontoen og med et nytt passord etter eget valg.

Men hva om du ikke kan koble til datamaskinen? I slike tilfeller bør du stole på Windows 10 ISO-filen og starte PC-en fra den først.

Hvis du ikke har en oppstartbar USB-stasjon ennå, sjekk ut vår guide for å lage og installere en USB-stasjon.

Nå, etter å ha opprettet en live USB-stasjon, er det på tide å starte datamaskinen fra den. Når du starter datamaskinen på denne måten, vil du se Windows-oppsettet på skjermen. Derfra, trykk Shift + F10 Tastatursnarvei for å åpne Windows ledetekst.

Ved ledeteksten skriver du inn følgende kommandoer og trykker Gå inn:

move c:\windows\system32\utilman.exe c:\

copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\utilman.exe

Dette vil erstatte påloggingsskjermen i Windows 10 med en ledetekst. Før du fortsetter til det andre trinnet i prosessen, må du starte Windows på nytt etter at du har fjernet USB-stasjonen.

Steg 2

Etter å ha startet datamaskinen på nytt, er det første du må gjøre å klikke Enkel tilgang Fra nedre høyre hjørne. Når du gjør dette, vil en ledetekst bli lansert.

Skriv nå følgende kommandoer i cmd og trykk Gå inn:

net user <username> <password>

Derfra får du lov til å angi et nytt passord for din lokale Windows-konto.

Det er det – gjør dette og ditt lokale Windows-administratorpassord vil bli endret på denne måten. Til slutt, før du fortsetter, ikke glem å tilbakestille Application Manager, Windows-påloggingsskjermen du så i begynnelsen – til dens plass som den første skjermen etter at Windows starter, i stedet for ledetekstkontrollen.

Igjen, start datamaskinen på nytt, få frem ledeteksten, skriv inn følgende kommandoer og trykk trykk Gå inn:

copy c:\utilman.exe c:\windows\system32\utilman.exe.

Type Ja Trykk og for neste kommando Gå inn.

Tilbakestill glemt administratorpassord i Windows

Jeg håper et av trinnene ovenfor hjalp deg med å tilbakestille det glemte administratorpassordet i Windows. Å miste passord til nettkontoene dine kan være ødeleggende, spesielt når det skjer på din hjemme-/standard Windows-datamaskin. Men hvis ingen av disse triksene fungerer, kan det være på tide å tilbakestille Windows og starte alt fra grunnen av.

Del dette innlegget:

READ  VALL-E, denne AI-en kan imitere menneskelig stemme fra opptak bare 3 sekunder

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *