Slutt på kornavtale: To lasteskip på vei til ukrainske havner

«De første sivile skipene bruker en midlertidig korridor for å nå ukrainske havner,» sa den ukrainske infrastrukturministeren Oleksandr Govrakov på Facebook.

Lasteskipene «Resilient Africa» ​​og «Aroyet» bekreftet sin beredskap til å fortsette til havnen i Chornomorsk for å frakte 20 000 tonn hvete bestemt til Afrika og Asia.

I følge informasjonen han ga ut, fører de to lasteskipene «flagget til Palau og mannskapet deres består av borgere fra Tyrkia, Aserbajdsjan, Egypt og Ukraina».

Skipene er de første som har seilt mot havner i det sørlige Ukraina siden midten av juli, til tross for Moskvas gjentatte trusler om å målrette båtene sine.

Zelensky sier at Ukraina er klar til å opprettholde korneksporten uten Russland

I midten av juli banket Russland faktisk på døren til en kornavtale som ble signert med Kiev under oppsyn av FN og Tyrkia sommeren 2022, som ville tillate eksport av ukrainsk korn også etter krigen. , viktig for det globale kostholdet. Sikkerhet.

Siden den gang har Russland satt i gang en bombekampanje rettet mot Ukrainas havn og korninfrastruktur, som ifølge Kiev har forhindret ethvert forsøk på eksport. Moskva sier på sin side at de angriper militære mål.

«På en måned» ble «270 000 tonn korn» ødelagt i russiske streiker, Mr. Gouvrakov påpekte 23. august.

I dette tilfellet, i motsatt retning – mot Bosporos-stredet – tok «fem lasteskip den midlertidige korridoren» satt opp av Kiev, husket ministeren på lørdag.

READ  «Gud satte deg til makten»: Putin overøste med ros for å ha fylt 70 år

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *