Smittetap kan oppstå under reisen til Sverige: – Rådmannen klaget selv til politiet

Rådmannen ved grensekommunalmarkøren i Astbold – nå Wigan – ble isolert i 10 dager etter en fritids- og shoppingtur til Sverige sist helg.

Samtidig har rådmann Kejal Jogerut (59) meldt seg til Øst politidistrikt, der han søker en politifaglig vurdering av om han har brutt smittevernforskriftene. Smallness Avis.

«Jeg ser tilbake på det faktum at shopping på Duxforce denne lørdagen ikke var en god idé,» sa den isolerte rådmannen til DocLott onsdag ettermiddag.

Kommunestyret i Margarita med 3600 nær Sverige skal holde et ekstraordinært møte onsdag for å diskutere situasjonen som har oppstått rundt den øverste administrerende styreleder i kommunen.

– Dette er en alvorlig sak, og det vil bidra til å sverte omdømmet til kommunen. Når alle fakta ligger på bordet, vil vi finne ut hva vi skal gjøre videre, sier ordfører Thomas Pie (SP) til Smallen.

Han gikk forbi rådmann Sveriges tur med Johor.

Markers rådmann bor i Ramskok, i nabobyen Aurskok-Holland.

Der holder han seg nå strengt.

Fikk hjelp på båten

– Jeg slapp katten inn og ut, og han beskriver til Docladet om den mest uheldige situasjonen.

Han insisterer på at han ikke har noe å skjule, og at det ikke er et «triks» å handle.

– På lørdag krysset jeg grensen på en formell måte for å komme til kysten med båt på Dolceland Waterway, to kilometer fra mitt eget hjem. Det blåser hardt, og to gode svensktalende kamerater meldte seg frivillig for å hjelpe. De var en til to meter unna meg i tre til fem minutter, forklarer Jokerud om starten på lørdag.

READ  Nettcasinoer i Norge, utgitt i 2020

Han følte det var naturlig for ham å gå til en tre-dagers hvileisolasjon av sikkerhetsmessige årsaker på jobben og omgivelsene.

Det var på den bakgrunn at jeg kjøpte mat hos Duxforce for å unngå å gå i butikkene hjemme, noe som ikke var et godt anslag, sier rådmannen fire dager senere.

Mandag fortalte han Markers egen kommunelege om tilstanden, som han endte med ti dager med infeksjonsisolasjon.

Politiet stenger

Først da meldte han seg til politiet.

Jeg fikk tilbakemelding fra politiet onsdag ettermiddag om at saken allerede var henlagt.

På vei hjem lørdag testet han seg på det svensk-norske testsenteret som ligger på sitt kommunale arbeidsmarkør. Svaret kom søndag om en negativ test, som betyr at det ikke var registrert infeksjon.

– Jeg tok også en test på tirsdag. Svaret kom ikke onsdag ettermiddag. Og på fredager og mandager skal jeg ta nye tester, sier Jogerut.

Til tross for tung trafikk over RJ av svensker som reiser til Norge, er det bare fem infeksjoner blant de 3600 fastboende gjennom hele Corona-perioden – inkludert dagsturer fra de 100 svenskene som jobber i markøren eller fra nabokommunen Indore ஃ Stofold.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *