Snøadvarsel i Sør-Norge – Vectropixentrolen ber bilistene lytte ordentlig

Fra mandag ettermiddag er det forventet over 300 meter med snø i Akter, Rifle, Dalen og Hortanger, mens det forventes snø og is i Westfold og Telemark, Oslo, Wieken og Innlandet til mandag kveld og tirsdag kveld.

Det forventes 5–15 cm snø i de tre sistnevnte distriktene der alt snør, og Meteorologisk tilsyn har gitt en gul advarsel.

Etter hvert blir det snø.

Veitrafikksenter sør Be bilistene være årvåkne om værforholdene og sørg for at bilen er en barriere for tåkevær.

Dette er viktig!

De blir minnet om at innebygde dekk kan brukes fra 1. november, men kan byttes på forhånd hvis kjøretøyet trenger avgift.

Dekk skal være minst tre millimeter forsiktige fra 1. november til 11. april. Den samme dybden gjelder de to nordøstlige distriktene fra 16. oktober til 30. april.

Hvis du ikke har nok dybde, kan det få alvorlige konsekvenser – mer alvorlig enn å bli bøtelagt av myndighetene – ettersom dekkens evner er betydelig svekket.

Vær oppmerksom på at det er separate krav til dybde- og vinterdekk med forsiktighet for kjøretøy over 3500 kg. Utenfor de angitte periodene må dekkene være minst 1,6 mm slitebane.

Hvis du kjører med tilhenger, vil de samme mønsterdybde kravene til kjøretøyet bli satt på dekkene til tilhengeren.

READ  Tour of Norway: Ethan Heider stråler på etappe 2, Remko Evenboel mister ledertrøya ... for et sekund

Det er ingen frist for pigger

Hvis du kjører uten pigger – uten metallpinner – er det imidlertid ingen frist. Det du fremdeles trenger å være klar over er at vinterdekk, som sommerdekk, langt fra er godt grep på bla sommerveier, blant andre.

Hvis du skal skifte hjulene selv, må du kontrollere dem riktig. Mange dekk har en pil som viser retningen på rullingen og kan være inn og ut. Forsikre deg om at slike dekk er riktig montert for å oppnå optimal trekkraft.

Forsikringsselskapet IF oppfordrer alle til å omorganisere hjulmutrene med en hastighet på 10-12 km / t som betjenes etter at du skifter hjul. Hvert år lider de fire eller fem biler med alvorlig fysisk skade fordi hjulene har løsnet i trafikken.

Disse datoene gjelder hjulskift

Nord-Norge: 16. oktober
Gjenværende: 1. november

Nord-Norge: 1. mai 2021
Pensjon: 11. april 2021

Husk at du er ansvarlig for å stenge bilen ordentlig gjennom året. Hvis det er nødvendig, bør du bytte til vinterdekk, selv om datoen ikke indikerer det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *