Solberg Politico: USA ber Norge slutte å spionere på sine allierte i 2014

USA forsikret Norge om at de sluttet å spionere på allierte i 2014, ifølge det skandinaviske landets statsminister, Erna Solberg.

– Jeg er glad for at amerikanerne tydelig ga uttrykk for sin praksisendring i 2014 når det gjelder alliert overvåking og at de vil samarbeide med oss ​​og andre for å forstå hva som skjedde, sa Solberg til NTB-nyhetsbyrået torsdag. Reuters.

Kommentarene hennes kommer etter at dansk radio og andre nyhetsutgivelser rapporterte søndag at mellom 2012 og 2014 hjalp danske etterretningstjenester US National Security Agency (NSA) med å trykke kommunikasjonen og dataene til politikere i Tyskland, Frankrike, Sverige, Norge og andre land. Inkludert den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

Solberg sa at hun også snakket med den danske statsministeren Mette Frederiksen torsdag og “beroliget henne igjen at vi anser å spionere på nære venner og allierte uakseptabelt og unødvendig.”

“Det systematiske avlyttingen av nære allierte er uakseptabelt,” sa den danske forsvarsminister Trine Bramsen tidligere.

EU-kommisjonens viseadministrerende direktør Margrethe Vestager – som var Danmarks økonomi- og innenriksminister på tidspunktet for den påståtte spioneringen – sa torsdag at europeiske land “ikke bør spionere på naboene dine”.

READ  Manchester United svarer på Barcelona og Real Madrid snakker Erling Haaland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *