Sonards subsea bruker en «ny rase» av sensorer

Marin teknologiselskap Sonardine hevder at undervannsføleren er en ny rase som måler selv, og muliggjør nøyaktig, langsiktig diabetesovervåking på alle dyp i Shell Orman Lange marine felt. Selskapet sier at dette er den første distribusjonen av sitt slag.

De mer enn 20 Fitch Ambient-Zero-Ambient (AZA) trykkovervåkingstransponderne (PMT) utviklet av Sonardine vil støtte det pågående langsiktige, store maritime overvåkningsprogrammet i Norman Lay, Norges nest største gassektor. Selskapet hevder at A / S er et norrønt skall.

I motsetning til tradisjonelle trykksensorer som er tilbøyelige til å skli over tid, hevder Sonardine at AZA-teknologien vilkårlig kalibrerer på stedet.

«Et unikt styringssystem roterer periodisk trykkføleren fra sjøtrykk til null, noe som gjør at den kan sammenlignes med den mest nøyaktige lavtrykksreferansesensoren for kalibrering. Referansesensoren utsettes aldri for omgivelsestrykk og nøyaktigheten av minimumsendringene. er en millibar, eller omtrent 1 cm vann, «sa selskapet.

«In-situ kalibrering åpner muligheten for å overvåke sjøvann med centimetrisk nøyaktighet i opptil 10 år, uten tap av nøyaktighet eller behov for å hente og pusse opp sensorene,» sa selskapet.

Dette er den siste distribusjonen av Fetch BMD-er i Orman Lange-feltet på en dybde på 120 km på en vanndyp på 800 – 1100 m.

«Hver sensor samler nøyaktig data om trykk, temperatur og helning til sjøs med forhåndsplanlagte intervaller. Lydsystemer som brukes fra skipet og deretter brukes til å beregne den vertikale forskyvningen av havet i Orman Lange-feltet,» forklarte selskapet.

Shawn Dunn, visepresident for prosjekter i Sonardine, sier: “For mange år siden utfordret geofysikere i Shell Sonardine til å lage instrumenter som var følsomme nok til å måle vertikal bevegelse på 1 cm / år. Med denne siste generasjonen Fetch Azo har vi nådd det målet og vil kunne åpne fordelene ved å bruke denne teknologien og oppdage svært lave nivåer av sjøvann som en del av effektive reservoarhåndteringsplaner. ”

READ  Ifølge Nielsen, den mest sette Netflix Lucifer i USA

Sonardines Fetch AZA-sensorer har lav effekt, tillater langvarig bruk og gir tidsstemplede data, noe som ofte er viktig for forretningsmessige og vitenskapelige formål. Med sin innebygde datalagring og høyhastighets modemfunksjon kan de støtte datainnsamling og henting ved hjelp av et bredt utvalg av andre Sonardine- og tredjepartssensorer og er kompatible med alle Sonardine 6G-enheter, inkludert Ultra-Short Base Line (USBL ). ) Systemer og modemer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *