Sonde vs asteroide: imponerende bilder av nedslaget

Det var ikke åpenbart for den første at den ikke er designet for å oppdage bevegelige objekter. Men i hans tilfelle er det mulig at instrumentene hans bidrar til å vite mer om den kjemiske sammensetningen til asteroiden.

DARTs innvirkning på en asteroide, sett av James-Webb-teleskopet. Infrarødt bilde, tatt 4 timer etter påvirkning. Foto: NASA/ESA/STSci

Når det gjelder Hubble, var det uheldig nok å ha Jorden mellom seg og Dimorphos på sammenstøtstidspunktet. Men han tok bilder etterpå, og viste den ekspanderende ruskskyen.

DARTs påfølgende innvirkning på asteroiden, sett av Hubble
DARTs ettervirkning på asteroiden, sett av Hubble-teleskopet. Ultrafiolette bilder tatt henholdsvis 22 minutter, 5 timer og 8,2 timer etter sammenstøtet. Foto: NASA/ESA

Hvilken innvirkning på asteroidens bane?

I teorien skulle alle disse dataene om støvfjæren hjelpe oss å lære mer om strukturen og sammensetningen til Dimorphos.

Men til syvende og sist er det innvirkningen denne kollisjonen vil ha på denne «månens» bane rundt asteroiden – 11 timer og 55 minutter så langt – som fortsatt er oppdragets eksistensberettigelse.

En endring, uansett hvor liten, kan avsløre hvor mye kraft det ville ta å kaste en asteroide ut av kurs mot oss, hvis en slik operasjon noen gang var nødvendig.

READ  Niilas remixer "Harder" av Metteson - Magnetic Magazine

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *