Sør-Afrika planlegger 3 elektriske skip, investeringer i fornybar energi for å takle krise, Energy News, ED Energy World

JOHANNESBURG: Sør-Afrika har kunngjort nye planer for å dempe en alvorlig kraftkrise i landet, inkludert bruk av tre marine kraftfartøy, sol og vind.

Mineralressurser og energiminister Kuwait Mandashe kunngjorde torsdag at regjeringen har valgt åtte budgivere som skal inkluderes i nødrisikoreduksjonsplanen, som vil gjøre det mulig for uavhengige strømleverandører å supplere strømmen som produseres av Esco, den eneste nasjonale leverandøren.

Det statlige Escom er i alvorlige økonomiske vanskeligheter. Strømforbruk har økt strømbrudd over hele landet det siste tiåret, med henvisning til utdatert utstyr og økt avhengighet av kull og diesel.

Mandashe sa at selgerne ble valgt ut fra auksjonsprosedyrene som startet i august i fjor.

Som en del av beredskapsplanen vil Carpowership SA, et datterselskap av det tyrkiske selskapet Kardenis, sende tre megaskip som genererer elektrisitet fra gass til industrisentre i Coca, Richards Bay og Saltenha.

Kardanis konverterer gamle lasteskip til flytende kraftskip som ferdes i områder som trenger strøm. Elektrisitet genereres ved en intern transformatorstasjon som strømmer direkte inn i landets strømnettet.

“Løsningene som tilbys av disse foretrukne budgiverne er en kombinasjon av teknologier som inkluderer sol, vind, flytende naturgass og batterilagring,” sa Mandashe.

“Disse åtte prosjektene vil investere totalt 45 milliarder rand (3,08 milliarder dollar) i den sørafrikanske økonomien, med et gjennomsnittlig lokalt innhold på 50 prosent i byggeperioden.

“Det sørafrikanske institusjonelle bidraget fra disse prosjektene er 51 prosent, med svart eierskap 41 prosent,” sa Mandashe og la til at om lag 3800 arbeidsplasser vil opprettes i løpet av den 18-måneders byggeperioden, og ytterligere 13 500 arbeidsplasser vil bli opprettet over en 20-årig periode.

“Energiforsyningssikkerhet er ryggraden i enhver økonomi og fungerer som en stimulans og katalysator for økonomisk vekst og utvikling.

READ  FPSO-operatør BW offshore for å komme inn i flytende luft

“Landet vårt har blitt vant til uavbrutt strømforsyning. Sammen med den økende kostnadsstrukturen, har disse to faktorene en skadelig effekt på de økonomiske sektorers evne til å gi optimal produksjon og innbyggernes mulighet til å få tilgang til strøm. Til husholdningsbruk , sa ministeren.

Mandashe sa at aktiv deltakelse fra privat sektor har vist en fortsatt interesse for privat sektor i energilandskapet i Sør-Afrika.

“Alle auksjoner er underlagt lokale og internasjonale standarder, noe som er viktig for å sikre at vi oppnår verdien for pengene som kreves av loven,” sa ministeren.

Kunngjort en ny runde av ‘Proposal Request’ for anskaffelse av 2600 MW fornybar energi, som avsluttes 4. august i år.

“Vi planlegger å utstede ytterligere fire” forslag til forslag “i løpet av de neste 12 månedene, inkludert 2600 MW fra fornybar energi, 3000 MW fra gass, 1500 MW fra kull og 513 MW fra batterilagring,” konkluderte Mandashe.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *