Sør-Kinahavet: USA kjemper mot Taiwan idet Kina suspenderer krigsteamet blant økende spenninger Verden | Nyheter

I et parlament sa Lee Chung-wee, styreleder for Coast Guard’s Border Ocean Affairs Council, at han nylig hadde sett kinesiske droner sirkle rundt fastlandet at de ikke fløy over øyene. “De kom aldri inn i vårt begrensede vann- og luftrom, og de fløy rundt dem på en viss avstand,” sa Lee. Selv om Kina ikke anerkjenner Taiwans påstander om suverenitet, hviler dets fly og skip generelt utenfor Taiwans forbudssone, omtrent 6 km utenfor kysten.

Alan Jones fra Sky News Australia sa: “En annen dag, enda en aggresjonsmanøver av Kina som truer med å ta kontroll over Taiwan.

“Dette er ikke noe lite vanlig flyover vi så tidligere i år, Kina satte sammen et krigsskip inkludert sitt hangarskip i farvannet nær Taiwan.

“Som svar har den amerikanske marinen sendt en av sine transportører til Sør-Kinahavet.

“Japan har også stasjonert en ødelegger i regionen.

Les mer: Charles Michael klemmer stolen på nøkkelmøtet VDL

“Hver uke utvikles fiendtlighet og trusler i den regionen. Australia må være veldig årvåken.”

Kina har vist økende fiendtlighet mot Taiwan, som har vært under økende spenning siden dannelsen av Folkerepublikken Kina i 1949.

De siste månedene har Taiwan klaget over gjentatte kinesiske luftvåpenoperasjoner nær øyene, som Taiwans kystvakt har patruljert i marinen fra tid til annen, til tross for liten beskyttelse. Det er ingen faste borgere, bare sporadiske besøkende forskere.

I oktober advarte flygeledere i Hong Kong et taiwansk sivilt fly om å fly med en vanlig ukentlig forsyningsflyging til Pradas og avledet det.

Pradas, som er kontrollert av Taiwan, svært nær Hong Kong, har også fått fremtredelse siden anti-regjeringsprotester startet i en kinesisk by.

READ  Hvorfor ga guvernør Cuomo Govit sykehjem immunitet mot døden? | Andrew Cuomo

Kina sendte flere krigsfly til Taiwans luftvernområde på onsdag og hevdet makten rundt øya Beijing som sin egen og kjempet til slutt hvis Kina angriper, sa Taiwans utenriksminister.

Den demokratiske suverene øya har klaget over Beijings fortsatte militære operasjoner de siste månedene, med det kinesiske luftforsvaret som nesten daglige turer til Taiwans identifikasjonssone for luftvern. Mandag sa Kina at et fly med mannskap trente i nærheten av øya.

Anti-ubåtflyet fløy sørover gjennom Bashi-kanalen mellom Taiwan og Filippinene, og 15 kinesiske fly, inkludert 12 piloter, kom inn i identifikasjonssonen til luftvernet, sa Taiwans forsvarsdepartement.

Departementet la til at Taiwans flyvåpen hadde sendt fly for å stoppe og advare kineserne.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *