Sør-Kinahavet: USA trekker seg ut av Beijing-farvannet når spenningene øker Verden | Nyheter

Dette er første gang det amerikanske militæret utfører en slik operasjon under president Joe Biden. Det involverte skipet var USS John S. Er McCain, som reiste nær de omstridte pakkeøyene.

US Navy 7. flåte påtok seg ansvaret for “navigasjonsfrihet” -kampanjen, og utfordret flere maritime krav over hele verden.

Det sa i en uttalelse: “USS John S. McCain insisterte på rettighetene og frihetene i nærheten av pakkeøyene i samsvar med internasjonal lov.

“Friheten til denne navigasjonsprosessen bekreftet rettighetene, frihetene og lovlige bruken av havet som er anerkjent i folkeretten ved å utfordre de ulovlige restriksjonene som ble pålagt den uskyldige ruten som ble pålagt av Kina, Taiwan og Vietnam, og ved å utfordre Kinas påstand om enkle grunner, inkludert pakkeøyene. “

Pakkeøyene, også kjent som Zisha-øyene av Kina, hevdes av Kina, Taiwan og Vietnam.

Det amerikanske militæret sier at alle tre land trenger forhåndsvarsel før et krigsskip kan gjøre en “uskyldig rute” til sjøs.

Det står at det er i strid med folkeretten i henhold til havretskonferansen.

Les: Myanmar kaos: Massive protester bryter ut når militæret stenger internett

Ifølge Reuters har Kina tidligere eksplodert USA for å reise nær øyer det kontrollerer i Sør-Kinahavet.

Da to ødeleggerne, USS John S. McCain og USS Kurt Wilbur, reiste over Taiwansundet 30. desember i forrige uke, følger denne uken en lignende prosedyre.

Sjøforsvaret sa at oppdraget ble utført “for å trekke seg tilbake mot overdrevne maritime krav i Stillehavet.”

På den tiden sa talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet Wang Wenpin: “amerikanske krigsskip har gjentatte ganger demonstrert sin styrke i Taiwansundet, provosert problemer, sendt feil signaler til Taiwan-uavhengighetsstyrker og sterkt påvirket freden og stabiliteten i Taiwansundet. ”

READ  Teen Vogges nye redaktør trekker seg fra tidligere anti-asiatiske og homofile tweets Conte Nost

Tidlig i 2021 oppfordret Xi Jinping, leder for det regjerende kommunistpartiet i Kina, sine tropper til å oppnå “heltids krigsberedskap” tidligere i år.

Han sa at de nåværende “ledende militære kampene” skulle brukes til å opprettholde troppens beredskap og at hæren skulle være klar til å “handle når som helst”.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *