Sør-Korea setter inn krigsfly etter at kinesiske og russiske krigsfly brøt luftforsvarssonen

Russland og Kina har startet felles luftpatruljer i Asia-Stillehavsregionen, kunngjorde det russiske militæret onsdag, midt i konflikten i Ukraina og rivaliseringen mellom Beijing og Washington.

Sør-Koreas militær kunngjorde på sin side avgang av seks russiske og to kinesiske jagerfly etter at de gikk inn i luftforsvarssonen uten forvarsel. Alle flyene forlot til slutt området og krenket ikke Sør-Koreas luftrom, sa han.
videoer

En åtte timer lang patrulje

En skvadron med russiske og kinesiske strategiske bombefly «gjennomførte en luftpatrulje over Japanhavet og Øst-Kinahavet,» ifølge en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

Den felles flyturen varte i omtrent åtte timer, og i løpet av noen etapper av ruten deres ble de russiske og kinesiske bombeflyene «plukket opp av jagerfly fra fremmede stater», forklarte det russiske departementet.

«Ingen krenkelse av utenlandsk luftrom ble begått», understreket det russiske departementet, og forsikret at disse patruljene ble utført innenfor rammen av den russisk-kinesiske militære samarbeidsplanen for 2022 og «ikke var rettet mot tredjeland».

Kunngjøringen kommer midt i et økende skifte bort fra Russland til Asia, Moskvas isolasjon på den internasjonale scenen og enestående vestlige sanksjoner over konflikten i Ukraina.

Patruljene kommer også midt i økende rivalisering mellom Kina og USA, spesielt i Asia-Stillehavsregionen hvor Washington og Beijing er i økende konkurranse. Hver av dem ønsker å hevde sin innflytelse over spørsmålet om Nord-Korea, med Kina som sin viktigste allierte mens Washington er Sør-Koreas viktigste allierte.

Koreanske og japanske reaksjoner

Ifølge den sørkoreanske Joint Chiefs of Staff (JCS) gikk kinesiske H-6 bombefly gjentatte ganger inn og ut av Koreas luftforsvarsidentifikasjonssone (KADIZ) nær de sørlige og nordlige kystene av det østlige Sør-Korea tidlig onsdag.

Timer senere kom de tilbake til området med russiske militærfly, inkludert to SU-35 jagerfly og fire TU-95 bombefly, fra Østsjøen, også kjent som Japanhavet. – Sørkoreansk major.

«Vår hær satte ut jagerfly fra luftvåpenet før kinesiske og russiske fly gikk inn i KADIZ for å ta taktiske tiltak i tilfelle en beredskap,» sa JCS i en uttalelse.

I Japan gikk to kinesiske H-6-bombefly «inn i Japanhavet og fløy deretter nordover» onsdag morgen, bekreftet embetsmenn. «Samtidig fløy to russiske fly sørover over Japanhavet og snudde tilbake,» la han til, og la til at gjengjeldende jagerfly måtte ta av.

Hendelsen kommer mens Washington oppfordrer Kina til å bruke sin innflytelse for å tøyle Nord-Korea, som har lansert en rekordstor rakettoppskyting i år.

Kinas president Xi Jinping ba nylig Nord-Koreas leder Kim Jong Un om å samarbeide for å «akselerere freden» i verden.

Washington anklager Kina og Russland for å skjerme Pyongyang fra ytterligere sanksjoner.

I mai la de to landene ned veto mot et amerikansk trekk for å stramme inn økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea som svar på tidligere missilangrep.

READ  RTL i dag - Snø, ulykker, sammenbrudd: en urolig kveld på veier i Luxembourg

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *