Sosialtariffen for strøm og gass økes ytterligere 1. oktober

Electricity and Gas Regulatory Commission (Creg) sa tirsdag at sosiale tariffer for elektrisitet og naturgass vil øke fra 1. oktober.

Tariffer vil øke med en hastighet på 7,8 % for elektrisitet og 9,9 % for naturgass, bemerker Creg, og bekrefter en litt høyere økning enn det som ble registrert i juli. Satsen for en enkelt elektrisitet vil være 26 510 cent per kilowatt-time (inkludert mva), sammenlignet med 24 613 for øyeblikket. For naturgass vil den sosiale tariffen være 3,4 cent per kilowatt-time (også inkludert moms), mens den i dag er 3.093 cent.

Sosialsatsen er en redusert sats beregnet på visse kategorier av personer eller familier, for eksempel rett til integreringsinntekt, sosiale boligleiere eller mottakere av inntektssikring for eldre (Grapa). Det er likt for alle energileverandører og fastsettes kvartalsvis av Creg. Den føderale regulatoren understreker at økningen i sosiale tariffer er begrenset. «I fravær av denne prisøkningen ville den gjennomsnittlige prisøkningen vært 41 % for elektrisitet og 276 % for naturgass.»bekrefter at Craig.

READ  De 22 nye funksjonene å feire i 2022

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *