Soyuz-rakett lanserer første russiske satellitt for å overvåke det arktiske klimaet – Technology News, First Post

Rombyrået Roscosmos sa søndag at en Soyuz-rakett hadde eksplodert fra Pygmalion Cosmotrome i Kasakhstan, med Russlands første satellitt som overvåket det arktiske klimaet. Video utgitt av den russiske romfartsorganisasjonen viser Soyuz-sprengeren som bærer Ertica-M-satellitten klokka 06.55 GMT mot den grå himmelen. Dmitry Rogozin, sjef for romfartsbyrået, skrev senere på Twitter at kommunikasjon med satellitten var etablert. Romfartsbyrået sa at sporingssystemet vil kreve at minst to satellitter skal fungere skikkelig.

En Soyuz-rakett lanserer en europeisk meteorologisk satellitt den 6. november 2018 fra Kauru, Fransk Guyana. Representativt bilde. Bilde: AFP

“Som en del av dette systemet vil de sørge for overvåking av all slags vær på jordoverflaten og Polhavet,” la den til.

Russlands statlige nyhetsbyrå RIA Novosti har kunngjort planer om å lansere en annen Arctica – M-satellitt i 2023.

Økonomisk utnyttelse av Arktis er et av hovedmålene til Russlands president Vladimir Putin.

Arktis har de største olje- og gassreservene, som er under oppsyn av Russland og andre land, inkludert USA, Canada og Norge.

Forskere i Storbritannia sa i forrige måned at snø forsvant over hele verden med en hastighet som kan sammenlignes med “scener med oppvarming av dårlig vær.”

Et team fra universitetene i Edinburgh og Leeds og University College London fant at noen av de største tapene de siste tre tiårene var forårsaket av arktisk havis.

READ  Power - Farvel to Fossils

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *