Spanske selskapspionerer var knivløse vindturbiner

Det Madrid-baserte Green Energy Company er en pioner innen bruk av plateløse vindturbiner for å utnytte vindenergi.

De 3 m høye rulleturbinene er utviklet av Starte Vortex Plateless, og er designet for å svinge innenfor rammen av vinden og generere elektrisitet fra vibrasjoner.

Plateless design vant nylig anerkjennelse fra det norske statlige energiselskapet Equine, som kåret Vortex til en av de 10 mest spennende startups i energibransjen. Det vil også gi konkret utviklingsstøtte gjennom Technology Accelerator-programmet.

Sa Vortex plateløs oppfinner David Ja Forsvarer Selskapet «er ikke imot tradisjonelle vindmøller», men teknologien «har forskjellige egenskaper som hjelper til å fylle hull som tradisjonelle vindmøller ikke egner seg for».

Disse inkluderer urbane og boligområder hvor begrenset plass og redusert visuell innvirkning for å skape tradisjonelle vindmøller er velkomne. Ifølge Yes er den viktigste fordelen med teknologien «dens miljøpåvirkning, dens visuelle innvirkning og evnen til å betjene og vedlikeholde turbinen.»

I mellomtiden har en annen oppstart Alpha 311, lansert av Kent, produsert en liten vertikal vindturbin som hevder å kunne generere strøm uten vind.

Den 2 meter store turbinen, laget av resirkulert plast, er designet for å passe eksisterende gatelys og genererer strøm ved å føre luft gjennom forbipasserende biler.

Uavhengig forskning bestilt av selskapet har funnet at hver turbin installert på en motorvei kan produsere så mye som 20 m2 solcellepaneler. Dette vil være nok strøm til å holde gatelys på og levere strøm til det lokale kraftnettet.

En målt 1m versjon av turbinen vil bli installert på O2 Arena i London for å produsere ren strøm for besøkende.

READ  David Beckham tilbereder hjerteformede smørbrød for at datteren Harper kan ta skolen på ni

Som du leste? Klikk her for å motta daglige og ukentlige nyhetsbrev fra den nye sivilingeniøren.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *