Spektakulære bilder av den første 3D-printede rakettkasteren

Det amerikanske selskapet Relativity Space har med suksess lansert sin første 3D-printede orbital launcher. Det var første gang i felten at flyet ble satt på bakken etter et problem over hodet.

Om natten fra onsdag til torsdag, en liten RakettRakett Gjorde det første forsøket på å gå i bane. Testflyvningen endte i feil etter et tenningsproblem i andre trinn. Til tross for alt anser selskapet flyturen som en suksess LauncherLauncher Gikk gjennom flere mellomstadier, spesielt «Max-Q», flyøyeblikket PressPress Aerodynamikken er veldig sterk i bærerakettens struktur. Det er ingen satellitter om bord.

Offisiell take-off livestream. Avreise 1:21:45. Noen minutter senere, etter at den første etappen (som ser ut til å ha gjort jobben sin) er sluppet, ser vi at den andre etappen mislykkes. I motsetning til mange rakettmotorer, bruker andre trinns motor en tenningsenhet som tillater flere tester. Men noe gikk tydeligvis galt. Relativitet har ennå ikke avslørt opprinnelsen til denne funksjonsfeilen som avslutter romfarten. © Relativistisk rom

Semi-feilen til den første 3D-trykte raketten

Velkommen til det nye rommet i 2023, hvor det nå er mulig å lansere en 3D-trykt bærerakett. Navnet: Terran-1, utviklet og drevet av det amerikanske selskapet Relativity Space. Launcheren er 85 % laget av 3D-utskrift. Denne typen apparater brukes allerede i rom- og utskytningsindustrien. For eksempel små maskiner ElektronrakettElektronrakett Fra Rocket Lab, produsert ved 3D-printing. I dag har elektronraketten fløyet 35 ganger. Men dette er første gang en bærerakett laget utelukkende ved 3D-printing har blitt fløyet.

Tidløshet av 3D-utskrift av Terran-1 fase II-struktur. Sistnevnte vil bli fløyet i neste forsøk finansiert av NASA. © Relativistisk rom

READ  Verkstedet ser ut til å utvikle Irland som et knutepunkt for havbruksteknologi

Terran-1 er en mini-launcher som er i stand til å plassere en nyttelast på 1250 kg i lav bane. Men for relativistisk rom er det fremfor alt en DemonstratorDemonstrator. Selskapet er engasjert i design og utvikling av en veldig stor og 100 % gjenbrukbar 3D-trykt bærerakett, hvis evne vil konkurrere direkte med SpaceXs Falcon 9.

Terran-1 er en av de ledende orbitale bærerakettene i det metandrevne orbitalløpet. I fjor mislyktes et annet kinesisk missil, Zhuque-2, på sitt første forsøk. En annen bærerakett på gang: Starship, hvis første forsøk på å fly inn i bane snart er planlagt.


Relativity Space forbereder seg på å lansere 3D-trykt rakett i 2022

Artikkel av Futura med ETX Daily Up publisert 18. oktober 2021

Det amerikanske selskapet Relativity Space har utviklet teknologien til dette3D-utskrift3D-utskrift Metall som er i stand til å produsere en gjenbrukbar rakett på 60 dager, alt med svært få deler og til svært konkurransedyktige driftskostnader.

Amerikansk oppstart relativ plassering Å jobbe med to fullt 3D-printede rakettmodeller, en flott første gang! For øyeblikket i testfasen, skal Terran 1 lanseres for første gang tidlig i 2022. Relativity Spaces ambisjon er å sette opp et raskt og autonomt 3D-produksjonssystem som en dag kan hjelpe mennesker i deres oppdrag til Mars.

Stilt overfor tøffe og allerede veletablerte konkurrenter som SpaceX (NASAs partner) eller Blue Origin, ønsker Relativity Space å skille seg ut for sin evne til å produsere moduler trykket helt i 3D. Oppstarten satser på en fullstendig forenklet produksjonskjede som er i stand til å bygge en rakett på bare 60 dager med 100 ganger færre deler enn konkurrentene.

READ  Suveren rikdom, offentlige pensjonsagenter fanget i teknologisk kamp mellom USA og Kina, Telecom News, ET Telecom

Dens 3D-utskriftsplattform kan skrive ut metalldeler over 3 meter i diameter og opptil 7 meter i høyden. Den aktuelle 3D-printeren er her utstyrt med en imponerende arm RobotikkRobotikk Disse store stykkene kan skrives ut på bare noen få dager. 3D-utskrift har mange fordeler, for eksempel en reduksjon i antall deler, men deres høye pålitelighet. Til syvende og sist er målet å redusere kostnadene og skaffe utstyr som kan gjenbrukes flere ganger.

En to-trinns rakett for store satellitter

På papiret har Terran 1-raketten to trinn og er i stand til å sette store satellitter som veier ett tonn i bane. Den første flyvningen er planlagt til 2022. Terran R presenterer seg på sin side som en svært attraktiv bærerakett, fortsatt under utvikling, som kan lanseres allerede i 2024. I begge tilfeller skjer disse lanseringene. Cape CanaveralCape CanaveralI Florida.

Men Relativity Space ønsker ikke å stoppe der og ser (mye) lenger. Når 3D-utskriftsteknologien er ferdig utviklet, ønsker oppstarten å gjøre den tilgjengelig for fremtidige plattformer etablert på Mars. Autonom 3D-utskrift kan faktisk delta i fremtidig liv på den røde planeten og lage ulike moduler som beveger seg rundt i huset eller stedet. Relativitet Space 3D Printing har en langsiktig visjon om å tjene mennesker på jorden, verdensrommet og Mars.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *