Spillet er over for Googles nettbaserte spillplattform Stadia

Nettspillplattformen Stadia ble offisielt lansert i november 2019INA FASSBBENDER

Tre år etter lanseringen av Stadia online videospillplattform, som lar brukerne spille uten behov for en konsoll eller datamaskin, annonserte Google torsdag den definitive nedleggelsen av tjenesten i januar.

Stadia, som ble lansert i november 2019, «tiltrakk seg ikke publikummet vi håpet på,» sa Phil Harrison, gruppeleder, i et Google-blogginnlegg. «Så vi har tatt den vanskelige beslutningen om å begynne å kansellere» Stadia.

Selskapet gir abonnentene frist til 18. januar til å fullføre turene. Det vil gi full refusjon for utstyret, hovedsakelig kontrollene som ga tilgang til tjenesten, kjøpt i Google Store, samt spillene kjøpt på Stadia. Gruppen vil imidlertid ikke refundere abonnementer.

«De hadde en god idé, men en dårlig forretningsmodell,» sa Michael Pachter i Wedbush Securities.

«De prøvde å tilby tjenesten med abonnement, men uten spill» eller nesten, forklarer han til AFP. Stadia-abonnenter betaler rundt $10 i måneden og får tilgang til et begrenset antall spill, men de må fortsatt åpne lommeboken for å hente mer, litt etter litt.

Microsoft, på sin side, selger av Xbox-konsoller, tilbyr sin Game Pass-netttjeneste «med mange spill», som spillere også kan laste ned gratis på konsollen eller datamaskinen, noe som gjør den mye mer attraktiv, understreker Pachter: Game Pass har mer enn 25 millioner abonnenter når Stadia har mindre enn én million.

Microsoft, som også eier flere videospillstudioer, er avhengig av sitt store fellesskap av konsoll- og PC-spillere for å drive Game Pass, slik at de kan spille på skjermen etter eget valg, inkludert telefoner, nettbrett eller TV-er, ved å lagre spill i skyen.

READ  FluBot, banktrojaneren som utgir seg for å være et SMS-sendeselskap, er demontert fra infrastrukturen sin

Du trenger ikke et dedikert team, bare last ned en applikasjon, bruk en kompatibel kontroller og ha tilgang til en god internettforbindelse, og konkurrerer dermed direkte med Stadia siden lanseringen, men med en mye bredere katalog.

Gruppen har til og med nylig inngått samarbeid med den sørkoreanske produsenten Samsung for å integrere muligheten til å få tilgang til Game Pass direkte i sine tilkoblede TV-er.

De store konkurrentene Sony og Nintendo har også posisjonert seg i dette «Netflix of video games»-markedet. Som Apple, med Arcade, og mer nylig Amazon, med sin Luna-plattform.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *