Spist av lus, avmagret…: amerikansk fange dør av «grov uaktsomhet»

Lashawn Thompson, en 35 år gammel afroamerikansk hjemløs mann, ble tatt i varetekt av sheriffen i Fulton County, som inkluderer Atlanta, i juni i fjor etter å ha spyttet på en offiser.

13. september døde han i en celle på mentalavdelingen i et lokalt fengsel, avmagret, svært skitten og befengt med insekter.

En offisiell obduksjon avgjorde at dødsårsaken var «ubestemt» i sammenheng med «schizofreni og bipolare lidelser».

Totalt svart eller blendende neonlys i Haran Prisons 2.0 fangehull: «Vi kan påtvinge fanger en kraftig og umenneskelig enhet»

Takket være finansiering fra fotballspiller Colin Kaepernick, som var sterkt involvert i Black Lives Matter-bevegelsen for å bekjempe rasisme og politivold, har familien hans ansatt en uavhengig medisinsk undersøker for å lære mer.

Lashawn Thompson døde av «komplikasjoner fra grov uaktsomhet», konkluderte Dr. Roger Mitchell i en rapport som ble utgitt mandag.

Ifølge ham fikk Lashawn Thompson foreskrevet medisiner for å kontrollere schizofrenien sin da han ankom fengselet, men fikk det tilsynelatende ikke på minst 43 dager, noe som utløste kollapsen hans da han ikke var i stand til å spise, drikke eller vaske uten behandling.

Ved dødsfallet veide han 15 kg mindre enn da han ble innlagt, legen konstaterer at han var dehydrert og dekket av et lag med skitt.

Det var «uberegnelige antall lus» på kroppen hennes, inkludert nese og munn, samt «mange biter på hender og føtter», sier legen, som tror det store antallet lus kan ha forårsaket anemien.

I Frankrike ble et tidligere fengsel omgjort til studentbolig

Han bukket etterhvert under for hjertearytmi, men dette var ikke en «naturlig» dødsårsak. «Lashawn Thompson ble neglisjert til døden», skrev han og kalte døden «mord».

READ  Europa League: Barசாa, under kontroll av Galatasaray, må ta sin plass i Tyrkia.

På en pressekonferanse sa familiens advokat, Ben Crump, at rommet hennes hadde blitt et «torturkammer». «Noen må stå til ansvar overfor sine kjære,» sa han.

«Noen må holdes ansvarlig for hva som skjedde med nevøen min,» sa Caro Thompson, den avdødes onkel.

Det er imidlertid ikke registrert noen klage på dette stadiet.

Ifølge lokal presse mottok fylkesmannen nylig familien og aksepterte oppsigelsen til to fengselsbetjenter. Han svarte ikke umiddelbart på spørsmål fra AFP etter at obduksjonen ble offentliggjort mandag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *