Spør en bokhandler: Les denne “absolutt favoritt” -romanen i det nazist okkuperte Norge

“White Shadow” av Roy Jacobson.

Respekter bipliose

Lytt denne uken Å velge en bokhandler er en historisk roman som foregår i det nazistiske Norge under andre verdenskrig. Romanen er Roy Jacobsons “White Shadow”, oversatt fra Norge av Don Bartlett og Dan Shaw og anbefalt av Leslie Rains Asylum Book Store I Pittsburgh.

Ingrid bor alene på en øy i Norge og følger ettervirkningen av hans beslutning om å ta tilflukt til en såret soldat skyllet i land etter et forlis. Når hun finner ut av det og begynner å ta vare på ham, vet hun ikke hvilket land han tilhører. Mysteriet med identiteten hans utspiller seg i løpet av romanen, det samme gjør dens ettervirkninger: Ingrid er hentet fra sin elskede øy og må kjempe for å komme hjem.

Raines sier at Jamesons reserve og ubehagelige prosa forteller en historie dramatisk uten melodramatisk. “Det er stemningsfullt og helt fengslende. Det handler om en ekte sidevendende kjærlighet, om hva vi tåler og hvordan vi bygger et hjem.”

“White Shadow” er den andre romanen i Jacobsons Ingrid-trilogi, selv om Raines sier at du ikke trenger å lese den første boka (“The Uset”) for å bli involvert.

Du gjør MPR-meldinger mulig. Personlige donasjoner ligger bak klarheten fra våre journalister over hele staten, historiene som forbinder oss og samtalene som gir perspektiver. Bidra til å sikre at MPR er en ressurs som binder Minosotons.

READ  Dette utløser da reaksjoner

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *