Sporet etter at erkemorderen konverterte til islam ble ansett som «mindre troverdig»

Politiet sier fremdriften i etterforskningen styrker mistanken om Espen Andersen Bråthens psykiske helse.

Norsk politi sa lørdag at ektheten av Espen Anderson Pradhans konvertering til islam, som drepte fem personer med bue i Norge onsdag, blir avhørt på dette stadiet av etterforskningen. «Hypotesen om at han konverterte til islam er mindre troverdig», fortalte inspektør Per Thomas Omholt på en pressekonferanse.

Politimannen forklarte at fremdriften i etterforskningen var forsterkede mistanker om Espen Andersen Bråthens mentalt illustrerte, drepte fem personer i Kongsberg (Sørøst-Norge) og tre personer skadet. «Forutsetningen er at han ikke tok (konvertering) på alvor. Med dette mener vi at han ikke fulgte eller brukte de vanlige tradisjonene i denne kulturen og religionen.sa politimannen.

Se også – Bueskytingen ser ut til å være en «terrorhandling», opplyser norsk politi

«Ved et uhell»

Danske Espen Andersen Bråthen (37) ble fredag ​​varetektsfengslet i fire uker, hvor de to første ble isolert. I stedet for å bli fengslet, vil han bli plassert på en medisinsk institusjon. Han har allerede blitt avhørt av politiet tre ganger og vil bli etterforsket på nytt.Når tilstanden hans tillot det.

Alt tyder på at han tilfeldig valgte ut ofrene sine«Og spilte alene,» kalte Omholt den personen «Usosial i livet og på internett— Ifølge politiet ville han ha tenkt på angrepet sitt.Noen få dager«Før.

Politiet identifiserte også de døde: Andrea Meyer, 52, Hanne Meredith England, 56, Liv Berid Borg, 75, Gunner Earling Chow, 75, og Gunn Marit Matson, 78. Tre personer som ble skadet i angrepet er frigitt fra sykehuset uidentifisert.

READ  Sverdangrep i Norge: Overfallsmann skutt og drept

Se også – Bueskyting i Norge: Den nye statsministeren har fordømt den «illevarslende handlingen»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *