Spotify: Hva er det neste for skapere og brukere

Spotify introduserte onsdag nye verktøy for artister og redaktører, med fokus spesifikt på videoformater – som er avgjørende selv for lydtjenester – og genererer ekstra inntekter.

Lansert i 2006, har plattformen blitt verdens største lydstrømmeselskap, men den må bevise levedyktigheten til sin økonomiske modell, enten for seg selv eller for artister.

Under en direktesendt markedsføringsbegivenhet kunngjorde den nylig at den har passert 500 millioner månedlige aktive brukere, inkludert 205 millioner betalte abonnenter (ved utgangen av 2022). Den har også ti millioner skapere.

Les mer Når det tas i påfølgende ører

«Da vi grunnla Spotify, var musikkindustrien i tilbakegang. Så alle lurte på om den var dødsdømt eller om vi kunne finne den opp på nytt slik at talentfulle artister over hele verden kunne gjøre en karriere ut av den og leve av den.» sa Daniel Eck, grunnlegger av det svenske teknologiflaggskipet. .

«I dag vet vi at svaret er ja», sa styrelederen, som tok et skritt tilbake for å overlate det daglige til to nye styreledere, Alex Norström og Gustav Söderström.

30 sekunders videoer

Spotify ønsker å gjøre det enklere for artister å selge varer og billetter til konserter og andre live-arrangementer.

For å konkurrere med musikkvideoer på sosiale medier, kan de legge til 30-sekunders videoer på profilen og albumsiden, noe som «ikke garanterer at publikum vil høre på hele sangen», forklarte Sulinna Ong. En admin hos Spotify.

Visuelle og interaktive formater får også fart i podcaster, med mulighet for å organisere «videopodcaster» og «spørsmål og svar».

READ  Bluetooth er i ferd med å bli en virkelig multi-enhet

På brukersiden er grensesnittet modernisert med «forhåndsvisning», en ny søkefane og muligheten til å be om stadig mer personlige anbefalinger – takket være kunstig intelligens – i håp om å finne dem flere skapere.

Les mer TikTok, den umulige rørmotoren

«Antallet artister som tjener mer enn $1 million og antallet som tjener mer enn $10.000 har doblet seg de siste fem årene,» sa selskapet i en uttalelse.

«Spørsmålet om godtgjørelse og inntekt for artister er noe vi hele tiden utfordrer, og det er normalt», minnes AFP Antoine Monin, direktør for Frankrike og Spotifys Benelux.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *