Spotify vil integrere en AI «DJ».

Musikkstrømmeplattform Spotify har lansert en ny funksjon. Kalt «DJ,» den er avhengig av kunstig intelligens for å tilpasse brukeropplevelsen.

Spotify har nå sin egen «DJ». Denne funksjonen blir for øyeblikket testet i beta og vil tillate bedre lyttingstilpasning. Ideen om å ville «En DJ i lommen», forklarer plattformen. Konkret gir funksjonen brukeren et utvalg av emner, alle med noen stemmekommentarer. Ja, denne DJen gjør vokal. Ifølge Spotify vil dette hjelpe det bedre å forstå smaken til abonnentene. På sikt er målet å la DJ-en ta over når brukerne ikke kan bestemme seg.

Relaterte kommentarer

Når det kommer til personalisering, er ikke Spotify den første som prøver det. Mellom funn of the week, Daily Mix, Radar of Releases eller Time Capsule, sprer selskapet personlige spillelister. Og det teller ikke hele spekteret av aktiviteter, fra å studere til å sove, inkludert sport. Spotify tilbyr sjelden en nese-kløende spilleliste. Basert på denne observasjonen er det ikke overraskende å se at plattformen er interessert i kunstig intelligens (AI) for å forbedre brukeropplevelsen.

For det er det det er. I følge selskapet er DJ en kombinasjon av ulike AI-teknologier. Alt dette gjør det mulig å levere til brukeren «Stort sett nøyaktig og kulturelt relevant kommentar»Spesifiserer selskapet TechCrunch. Faktisk, når du starter et musikkstykke, kan funksjonen for eksempel fortelle deg at dette er det første samarbeidet mellom to artister.

Stadig oppdatert strøm

Når det kommer til spillelister, bør DJ-en ta en lignende tilnærming til andre tilpassede strømmer. Med andre ord, når du starter funksjonen, vil brukeren stå overfor en spilleliste som består av titler fra musikkbiblioteket hans. Gammelt og nytt. Der Spotify DJ skiller seg ut fra sine jevnaldrende er den konstante oppdateringen av strømmen. Det betyr at hvis du forlater en spilleliste, vil du finne noe helt nytt når du kommer tilbake.

READ  Activision Blizzard Acquisition: Andre spillere var interessert, men Xbox først | Xbox One

Spotify tar heller ikke feil når det gjelder å presse musikkutvalget på deg. Som vanlig, hvis du ikke liker det du hører på, kan du hoppe til neste spor. Gjentatte trykk kan til og med endre artister eller sjangere. Det er klart at systemet er basert på en algoritme. Jo mer du spør DJ-en, jo mer spesifikke vil anbefalingene hans være.

Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i USA og Canada. Men hvis det er i testfasen i en så stor skala, bør Pocket DJ nå våre kanter snart.

_
Følg Keiko Facebook, Nettverkslys Gå aldri glipp av nyheter, tester og tips med Instagram.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *