«Standard-Waters»-saken: 40 år senere blir rollebesetningens vitnesbyrd utfordret

Den 22. februar 1984 avslørte et søk i standarden gryteøks-roser. Innfangede kontoer, slush-midler funnet, tilståelser fra president og trener, jordskjelv ryster Liège-regionen og all belgisk fotball.

«Jeg husker at jeg tok bilen min for å spise med gruppen mellom to treningsøkter. Jeg satte på radioen og lyttet «Korrupsjon, korrupsjonssak i standard de league«Vi lurte på hva som kunne skje med oss. Presset fra media og opinionen er enormt. Det er veldig vanskelig å finne bildet ditt på forsiden av et magasin. Vi skriver historie fordi folk fant opp svarte penger. Fotball.«.

«Standardledelse la sterkt press på oss for å bli enige. Hun var overbevist om at ting ville bli enklere hvis vi alle ga samme versjon: vi betalte bonusen for suksessen slik at det ikke skulle oppstå skader på slutten av møtet. Det ryktes til og med at ideen kom først etter kampen, takket være fraværet av skade«.

Under prøvelsene, og i ukene som fulgte, var det mye likhet mellom oss, og vi tok oss sammen for å ta igjen. Jeg tenker på det noen ganger«.

Som følge av straffer og suspensjoner tapte vi penger, kontrakter og uttak med landslagene våre.«.

Standard er umiddelbart uvurderlig for sin feil. Han spilte (og tapte) mot Kent i den belgiske cupfinalen. I årene som fulgte, befant folk som meg seg på et halshugget lag, ute av stand til å forlate klubben, og stigmaet, ydmykelsen og fremtiden til en klubb var i fare. Disse 2-3 årene var veldig vanskelige for oss«.

READ  Yannick Nova, dømt for salg av «falsk» svindel, er løslatt

Jeg var en av dem som måtte gå. Jeg angret fordi jeg var så knyttet til standarden, jeg elsket det så mye: det fantastiske publikummet, nivået på spillet, nærheten til hjemmet mitt, omdømmet til klubben … jeg mistet alt mens jeg fortsatt var der . Så meg der i 4 eller 5 år«.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *