Statsministeren oppfordrer Norge til å suspendere alle unntatt viktige passasjerer for å forhindre spredning av Govt-19 – RT World News

I et forsøk på å dempe spredningen av Covit-19-årene, sa statsminister Erna Solberg onsdag at alle utenlandske ankomster unntatt passasjerer på viktige turer vil bli forhindret fra å komme inn til Norge til midnatt fredag.

«I praksis vil grensen være stengt for alle som ikke bor i Norge.» Solberg fortalte en pressekonferanse. Han lovet også at grensekontroll, virustesting og isolasjon ville bli håndhevet strengt.

Noen unntak fra stoppet inkluderer svenske og finske arbeidstakere i norsk helsetjeneste, så vel som de innen nøkkelsektorer som slep.

Statsministeren sa imidlertid at de fleste utenlandske arbeidstakere ville bli utestengt fra å komme inn i Norge.På Rt.com
Etter 13 dødsfall etter 13 dødsfall med Pfizer-vaksinejobber, sier norsk farmasøytisk regulator «vi finner ingenting farlig»


I henhold til landets gjeldende regler testes de fra land som er utpekt med høy risiko av Norsk institutt for folkehelse (FHI) for Covit-19 og må isoleres på et hotell i 10 dager hvis de ikke bor i Norge.

Solberg takket nordmennene for deres utbredte overholdelse av eksisterende helsetiltak, med landets virusoverføring (R) som falt til 0,6 denne uken, et fall på 56 prosent fra tilfeller femten dager tidligere.

Søndag stengte den norske regjeringen hovedstadsregionen for å inkludere flere kommuner, etter oppdagelsen av den meget ledende P117-varianten av Covit-19, som først ble oppdaget i Storbritannia sent i fjor.

Fra onsdag hadde Norge registrert 135 tilfeller av den britiske varianten og to tilfeller av en annen virusstamme fra Sør-Afrika, rapporterte FHI.

Liker du denne historien? Del med en venn!

READ  Rudd Sultano ble slått ut da Norge tok ledelsen i Davis Cup

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *