Statsvitenskapelig forening beklager uttalelsen fra begge sider

Mot spørsmål og kritikk av sine medlemmer publiserte American Political Science Association en mandag oppdatert uttalelse om forrige ukes angrep på Capitol. Uttalelsen beklager en tidligere uttalelse fra APSA om at offentlige tjenestemenn på «begge sider» av det politiske skillet må gjøre det bedre. Han anerkjenner også rasedynamikken som spilles på onsdag og i Trumpismen generelt.

«Opprørere og hat og løgner som motiverer dem skal ikke tolereres,» sier den nye versjonen av APSA, signert av administrerende direktør Steven Rathgeb Smith, og gruppens tre tidligere, nåværende og valgte presidenter.

APSAs første, usignerte uttalelse, løslatt torsdag, fordømte «President Trump og lovgivere som kontinuerlig har støttet og spredt løgn og feilinformasjon, og som har jobbet for å omgjøre resultatene av presidentvalget.» Dette var ikke kontroversielt blant medlemmene.

Imidlertid, i endring av tonen i sitt siste avsnitt, roste uttalelsen Kongressens forsøk på «forsoning» ved å gjenoppta valghøyskolens sertifiseringsstemme avbrutt etter opptøyene. APSA applauderte også det de beskrev som en «avtale mellom begge parter om å gjøre det bedre og jobbe sammen for å demontere systemet og strukturer som fører til skaden.»

Nesten umiddelbart etter publisering begynte APSA-medlemmer å spørre hvem som skrev den første uttalelsen og hvem som godkjente den. Flere medlemmer av styrerådet har uttalt at organet ikke ble konsultert om dokumentet.

Smith sa på e-post mandag at uttalelsene er produsert i «samarbeid mellom APSA-ansatte og APSA-styreleder og / eller medlemmer av APSA-styret. De fleste uttalelser presenteres ikke for fullstyre bare på grunn av styrets størrelse. Råd. Det som skjedde på onsdag var en så utilgivelig tragedie på så mange nivåer at vi raskt og tydelig ville fordømme alt relatert til opprøret. Dessverre, i vårt rush valgte vi feil ord til feil tid. «

READ  Hva ligger bak de utskårne dyrene i norske stavkirker?

På innholdet sa kritikere av den første uttalelsen at et profesjonelt nettverk av statsvitere ikke burde fremme forsoning før ansvarlighet for angrepet. Mange kritiserte også APSA for å bruke begrepet «begge sider», som minner om Trump. omfattende kommentarer om den høyreekstreme trakasseringen av Charlottesville, Virginia, i 2017. Å si at «begge sider» må gjøre det bedre, lar også Trumps sterkeste talsmenn unngå ansvar for det som skjedde i forrige uke, sa disse forskerne.

Anna O. Law, Herbert Kurz-leder i konstitusjonelle rettigheter ved Brooklyn College ved City University i New York, skrev om APSA Statsvitenskap nå nettside, “Dette er en forferdelig svak te-uttalelse og lever ikke opp til anledningens alvor. Hvit overherredømme eller autoritærisme ikke nevnt? Det var et parti og en president som hjalp og oppmuntret begge deler. Dette er ikke en «begge parter må samarbeide» situasjon.

Til sammenligning hyllet lov American Historical Association uttalelse på uroen, som delvis lyder: «Vi beklager den betennende retorikken til alle politiske ledere som har nektet å akseptere legitimiteten til valgresultatet i 2020 og dermed hetset mafiaen.»

Law sa mandag at «forsoningen» i den første uttalelsen ble «brukt før og før vi diskuterte ansvar, sannhet, rettsstaten og å bringe gjerningsmenn for retten, både tilskyndere og opptredere.» Når det gjelder historisk presedens, sa Law at forsoning som et ideal mislyktes etter borgerkrigen og drapet på president Lincoln fordi president Andrew Johnson ikke klarte å straffe tidligere konfødererte som hadde kjempet mot USA. At «overbærenhet» til slutt banet vei for «hvit overlegenhet for å bekjempe rasemessig rettferdighet og mer demokratisk praksis, som for eksempel svarte som stemte og hadde politisk verv.»

READ  Hvordan en vulkansk bølge for 56 millioner år siden skilte Polhavet fra Atlanterhavet

I tillegg sa Law at enhver uttalelse må gjøre det klart at «en partibetjent og leder konsekvent avviste resultatene av demokratiske valg og prøvde å oppheve resultatene ved å lyve om de gyldige resultatene.»

Ben Ansell, styremedlem i APSA og professor i sammenlignende demokratiske institusjoner ved Oxford University, bekreftet på e-post at han ikke mottok en e-post om den første uttalelsen før den ble løslatt. Ansell skrev også på Twitter: “Jeg er redd for at denne uttalelsen, som inkluderer den uheldige setningen» begge parter skal gjøre det bedre «, ikke ble ledet av rådet, og jeg godtar absolutt ikke denne typen tvetydige svar. Den ene siden var ansvarlig. «Han la til:» For å være presis, sier uttalelsen at den vil oppmuntre til «enighet fra begge parter om å gjøre det bedre.» Som nevnt, kan jeg ikke støtte den delen av uttalelsen. «

William Hurst, professor i statsvitenskap ved Northwestern University, sa at «plyndring av Capitol av en pøbel som ble oppmuntret av den sittende presidenten, ikke bør forveksles med en liten splittelse i partipolitikken, som det kan forventes at lidenskapelige lærde vil opprettholde objektivitet og gi lik representasjon for begge sider. «I stedet sa han at det som skjedde i forrige uke representerer en» radikal og kvalitativt annen konflikt mellom en president som har vendt seg mot loven og grunnloven og andre politiske aktører som følger å være lojal mot å forsvare dem. «

APSAs nye uttalelse om opptøyene sier ordene «begge sider» fremkaller «dypt skadende retorikk.» Den nye versjonen hevder at “mange republikanere valgt i senatet, huset og presidenten i USA handlet på farlige måter og på måter som forrådte deres eder til grunnloven. De har ansvaret og er ansvarlige for de forferdelige og dødelige handlingene 6. januar. «

READ  Exploration of Darkness - Diablo Immortal

APSA sier nå også at de ikke klarte å “adressere og fordømme de historiske, sosiale og politiske kontekstuelle faktorene som førte til [the riot], inkludert fremmedfrykt, hvit overherredømme, hvit nasjonalisme, høyreekstremisme og rasisme. «Den nye uttalelsen fordømmer også» raseforskjeller i behandlingen av rettshåndhevelsesbyråer og ujevn lovanvendelse. «

Tommaso Pavone, postdoktor ved PluriCourts Center ved Universitetet i Oslo, skrev en sterkt revidert kopi av den første uttalelsen som oppsummerte hovedkritikken. Han sa mandag at mens feilene i uttalelsen er «ganske tydelige», forble han bekymret over prosessen der uttalelsen, angivelig representativ for APSA-medlemmer, ble løslatt. Når det gjelder den nye uttalelsen, understreket Pavone at den inkluderer planer for hvordan APSA vil adressere slike uttalelser i fremtiden.

APSA lover faktisk en «prosessgjennomgang» og en forpliktelse til å «gjøre en bedre jobb for å forstå, erkjenne og kommunisere de utallige faktorene som er involvert i problemene vi adresserer som en forening og et samfunn, mens de fokuserer på statsvitere som er har viet sin karriere til å studere disse fenomenene, spesielt svarte og urbefolkninger, fargelærde, kvinner og andre forskere som historisk har blitt marginalisert. «

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *