«Stay a while»: Vi tror at Gud Elmaleh er helt oppriktig i sin tilnærming. Ellers ville filmen hans vært veldig komplisert

Han forvirret sin kjærlighet til jomfru Maria, Gud Elmaleh! Så mye at man lurer på om dette bare er en måte for ham å promotere sin nye film på Bli en stund. Hans rapporterte konvertering til kristendommen, som aktivt ble sendt på nettet av det katolske samfunnet, er i sentrum av denne andre filmen som regissør. Etter feil kjæledyr I 2003. En veldig klønete film, men preget av en ærlighet som er både rørende og irriterende…

Filmen åpner med at God Elmaleh forteller en voiceover av bilder av den unge Guden og hans familie i Marokko, i en ortodoks sefardisk jødisk familie i Casablanca. Førti år senere finner vi Gud i Paris sammen med foreldrene hans, mens komikeren kommer tilbake fra Amerika, hvor han nå har slått seg ned. Han har leid et hotellrom, men moren Judith insisterer på at han «blir litt lenger» … Rykter gjennom kofferten sin oppdager han en statue av Jomfruen, noe som skaper panikk om bord! Hun og ektemannen David ble knust over tapet av sønnen deres.

En ærlig tilnærming?

Bli en stund. Så det er filmens problem: hvordan tar du en personlig tilnærming, som en konvertering, med fare for å jukse deg selv?

Med en så personlig film, for ikke å si egosentrisk, tar God Elmaleh risikoen for å irritere seg over sin skamløshet. Du kan også lese en stor ærlighet der. Og til og med et slags mot til å vise sine metafysiske spørsmål og sin nesten mystiske tro på Jomfruen på storskjerm. Forholdet til Jesus var ikke sterkt, innrømmet han overfor nonnen som fulgte ham på hans åndelige reise. «Jeg har alltid hatt inntrykk av at han under nattverden reiste seg og sa: Regningen er til meg.»

READ  Glamour - filmer! | I snøen

Hvis spørsmålet om tro er dyptgående, er God Elmalehs tilnærming humoristisk. Dermed kan vi se ham stå på scenen og fortelle vitsene sine som er mer eller mindre inspirert av religion. Typer: «Sist gang jeg var i en katolsk begravelse, ønsket jeg å være død, det var så vakkert.» Gad Elmaleh spiller reaksjonene til sin mor og far på scenen (spilt av sine egne foreldre), Gad Elmaleh utnytter jødisk humor til fulle. Det var dette som gjorde at han var så vanskelig i det jødiske samfunnet.

Næret av møter med filosofen Frédéric Lenoir eller den kvinnelige rabbineren Delphine Harvillier, Bli en stund fortsetter å viske ut grensen mellom virkelighet og fiksjon. Og, som med tro, må vi satse på å tro at Gud var helt ærlig i sin tilnærming til Elmaleh. Ellers ville filmen hans vært veldig komplisert.

I «Be A Little Bit» fremkaller Gad Elmale sin troskrise og sin fristelse til å konvertere til katolisisme. ©Athena

Bli en stund Egoistisk komedie Av Gud Elmaleh Håndskrevet papir Gad Elmaleh og Benjamin Charbit Fotografering Thomas Bremond med Gad Elmale, Judith Elmale, Regine Elmale, David Elmale… Varighet 1h30

Arts liber kinostjerner
Arts Liber Cinema © LLB Stars

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *