Steel Bridge Creative District tilbyr nye muligheter for samarbeid

Sturgeon Bay har lenge vært hjemmet til en blomstrende kunst- og scenescene og har vært et perfekt sted for samarbeid på tvers av sjangre, som alle er lånt ut til å danne Sturgeon Bay Creative District.

«Oppdraget til Creative District er å samarbeide og krysse pollinere medier,» sa Stephanie Trenchard, som lager verk i glass på Popelka Trenchard Glass Gallery og Studio, og har et maleristudio i Tambourine Lounge, ved siden av Holiday Music. Motell. .

«Den har presentasjons- og studiorom, kontorlokaler og lyd- og videoopptak,» sa han.

Byens Creative District er nylig preget av skilt som er en del av det nye Wayfinding-skiltesystemet som byen begynte å installere i fjor. Sentrert på 2nd Avenue begynte det å komme sammen for flere år siden da Popelka Trenchard Gallery, Lockwood Gallery og Holiday Music Motel-gruppen kom sammen, sa Margaret Lockwood, hvis galleri ligger på hjørnet av 2nd Avenue og Michigan Avenue.

På det nedre nivået av Lockwood-galleriet er det et lite teaterrom og en showinkubator kalt Inside / Out startet av Lockwoods ektemann, Allin Walker.

Margaret Lockwood Gallery

«Det inviterer folk til å komme inn og gjøre forestillinger som de alltid har ønsket å gjøre, men aldri har hatt et trygt sted å gjøre,» sa Walker.

Inkubatoren har vært scene for poesiopplesninger og musikalske forestillinger. Det fungerer også som øvings- og forestillingsplass for Isadoora Theatre, og gir et hjem for Door Knockers, en improvisasjonsgruppe.

I samsvar med sitt ønske om å gi et trygt rom for å prøve nye ting, skapte Walker et dukketeater om Robert Kennedys utseende i Johnny Carson Show i løpet av en uke hvor Henry Belafonte var vert. Noen sier at denne presentasjonen på Carson’s show var en av de mest historisk viktige i showets historie, men det er svært lite rekord igjen fordi nettverket hadde for vane å spille inn på gamle bånd, og dermed ble dukketeateret født.

READ  Android-spill på PC nå i 4K

«Jeg er ikke en manusforfatter eller en dukketeater, men jeg tenkte hvor ille kunne det gå?» Spurte Walker. «Det ble bra.»

Bakveggen i studioet er malt med tavlemaling, slik at Isadoora kan tegne settet, en flyplassterminal i et teaterstykke, og plassere et bord og stoler til skuespillerne foran seg.

«Neste sommer kan forestillingsområdet utvides til den terrasserte bakgården og imøtekomme deltakere med tepper eller plenstoler, samtidig som man holder seg i god avstand,» sa Walker.

Musikere og profesjonelle lydinnspillere jobber sammen hele tiden, og i Sturgeon Bay er dette samarbeidet spesielt tydelig under tre årlige låtskrivermaraton: Summer Steel Bridge Songfest, Dark Songs around Halloween og Love on Holiday. rundt Valentinsdag.

Hvert år i litt over en uke er Holiday Music Motel stengt for betalende gjester og reservert for musikere som blir innkvartert og matet uten kostnad. Gjennom årene har gjestemusikerne skrevet mer enn 1400 sanger.

Popelka Trenchard Studio er hjemmet til Project Launch. Foto av Tom Groenfeldt.

Tvers over Nebraska Street har Popelka Trenchard Glass startet Project Launch: et «evigvarende arbeid pågår» som er en kunstinkubator, klasserom, forestillingsrom, galleri og et flott rom som er tilgjengelig for interne håndverkere og samfunnet bruker det på kort sikt til prosjekter. , utstillinger og forestillinger. Akkurat nå er det hjemmet til Piranha North, hvor Mark Theide driver med flotte lyd- og videoproduksjoner, komplett med konsertbelysning, tåker og opptil 20 kameraer styrt av en tilpasset datamaskin.

«Det gir en følelse av ytelse når vi legger den i en sending,» sa Theide.

Studioet har sendt forestillinger som ellers hadde vært live, som Harmony by the Bay i Martin Park; og lager for øyeblikket en Jeff Miller-produksjon til fordel for Art Garage and Angels of Mercy, med nasjonale og internasjonale handlinger som varer over tre dager fra 15. januar. Innendørs musikkopptredener kan også være mulig etter pandemien.

READ  Windows 11 og 10, UpdateHub tilbyr å oppdatere alle installerte programmer

Et annet innspillingsstudio er rett over gaten fra Popelka Trenchard Glass. Marcus Thana, en musiker fra Norge som pleide å drive Nistebox matbil med sin kone, Charlotte, fikk nylig de nødvendige tillatelsene til å bygge et innspillingsstudio som åpner til bakgården til hjemmet deres for sommerkonserter. Han hadde vært på Tambourine Lounge i fem år, men sa at han trengte mer plass.

Alt som skjer i det kreative distriktet viser at pandemien kan ha stoppet offentlige forestillinger, men den har oppfordret kunstnere til å samarbeide på nye måter og investere i nye steder som vil tjene dem og publikum i fremtiden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *