Sterke norske BNP-data indikerer en rask renteøkning

Som valutahandlere er USD / NOK på sporet for sitt andre tap på rad Svar på relativt sterke norske BNP-data. Paret handles til 8.4935, som er nær det laveste nivået siden november 2018.

USD / NOK
USD / NOK prishandling

Norge sterke BNP-data

Norsk økonomi var sterk i fjerde kvartal, ifølge de siste tallene Norsk Statistisk Institutt.

Leter du etter raske nyheter, hete tips og markedsanalyser?

Registrer deg for Inves nyhetsbrev i dag.

Landets økonomi vokste 0,6% i 4. kvartal, opp 4,5% i tredje kvartal. Dette er en bedre ytelse enn gjennomsnittet for en økning på 1,2%. På årsbasis utvidet økonomien med 1,4% kvartalsvis.

Sektorene for ly og mattjenester krympet med 16% på grunn av begrensede internasjonale reiser. Andre sektorer som er mest berørt er kunst og underholdning. På den annen side er administrasjons- og støttetjenester de avdelingene som har best ytelse. Olje- og gassektoren hadde også gode resultater.

På grunn av epidemien krympet imidlertid økonomien med 2,5% i 2020. Denne ytelsen var bedre enn de fleste land. For eksempel, ifølge data fra Office for National Statistics (ONS), er økonomien ned 9,9%, den dårligste ytelsen på 300 år.

USD / NOC-paret falt fordi disse sterke tallene er et signal om at Norges Bank vil øke renten raskere enn forventet. Ved den siste rentebeslutningen påpekte sentralbanken at renten ville komme raskere enn forventet. På et notat, en analytiker DNP-markeder rapporterte:

“Landvekstdata indikerer at økonomien har klart epidemien bedre enn forventet. Disse tallene støtter synet på tidligere renteøkninger enn anbefalt av Norges Bank.”

USD / NOK falt totalt sett på grunn av sterke råoljepriser. Når West Texas Intermediate (WTI) -prisen nærmer seg denne milepælen, har prisen på Brent steget over $ 60.

Tips: Leter du etter en app for å investere klokt? Handle trygt ved å registrere deg med vår favoritt eToro:

Besøk og opprett en konto

USD / NOK teknisk visning

USD / NOK
USD / NOK-diagram

Det daglige diagrammet viser at USD / NOK-prisen har falt i flere måneder. Imidlertid fant den en sterk støtte på 8.3646, som er under det glidende gjennomsnittet på 15 dager og 25 dager. Relativ styrkeindeks (RSI) svever også på det nøytrale nivået 45. Derfor kan paret fortsette å falle ettersom bjørnene prøver å gå under støtte på 8.3646.

READ  Kevin Spacey hizo un video navideño con un peligroso mensaje final

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *