Sterkere norsk handlingsplan overtaler regjeringen til å støtte | Nyheter

Norges regjering har antydet at de er klare til å yte økonomisk støtte til det budsjettmessige norske flyselskapet, for å bidra til å restrukturere flyselskapets utvinning, men har satt en rekke betingelser.

Regjeringen fastholder at den ikke har til hensikt å bli eier av transportøren.

Handelsminister Iseline Nybo sier selskapets siste omstillingsplan «ser mer robust ut» enn den forrige versjonen som ble presentert i fjor, som regjeringen har nektet å støtte.

Norges nye forretningsplan inkluderer «robuste» tiltak for å håndtere selskapets gjeld, sier Nybo, og innføring av 4-5 milliarder norske kroner (470-590 millioner dollar) i den nye hovedstaden.

«Det er derfor vi er positive til bidraget,» sier hun og bemerker at regjeringen er klar til å tilby et blandet lån.

Men Nebo advarer om at Norwegian gjennomgår en «krevende» prosess, og at flyselskapet blant forholdene vil trenge å hente inn langsiktige strategiske investorer for å skaffe en stor del av den nye kapitalen.

Deltakelse vil være i et blandet markedsbasert lån, og selskapet må innhente godkjenning for omstillingsarbeid. Enhver regjeringsdeltakelse vil kreve parlamentarisk støtte.

«Vi tror at enhver rekonstruert nordmann kan være en viktig aktør i norsk luftfart i fremtiden,» sier transportminister Knut Arield Herried.

Nordmannen sier at regjeringens bidrag «øker» flyselskapets sjanser til å skaffe ny kapital og tåle lufttransportkrisen betydelig.

Rederiet har tatt en rekke skritt for å omstrukturere sin virksomhet, spesielt å velge å stanse sin langdistanse Boeing 787-virksomhet.

«Vi har fortsatt mye arbeid å gjøre, men regjeringsdeltakelse viser at vi går i riktig retning,» sier administrerende direktør Jacob Schramm.

Nordmannen er fortsatt under irsk testing og sendte inn en ny forretningsplan, med fokus på sitt europeiske nettverk, 14. januar. Planen forutsetter at flyselskapet skal operere en flåte på 50 fly i år, øke til 70 innen 2022, og redusere gjelden til 20 milliarder kroner.

READ  Reisende til Brussel, forbered deg på å stå i kø: Her er byggeplassene som vil kaste bort tiden din denne høsten (infografikk)

«Med en ny forretningsplan og myndighetsdeltakelse er vi sikre på vår evne til å tiltrekke investorer og bestå undersøkelses- og gjenoppbyggingsprosessen,» sier Schramm.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *