STILLING AV HAPPINESS, det norske periodedramaet, ankommer SBS On Demand

Det er sommeren 1969 i den lille kystbyen Stavanger, Nord-Europa.

Internasjonale oljeselskaper har testet boring i mange år, men ingenting er funnet, og de drar. Imidlertid er Phillips Petroleum kontrakt for å bore et siste hull. Stavanger lever av fisk, og Nordsjøen tømmes. Noe må skje. Byen er i krise.

Kvelden før jul 1969 ble en Ocean Viking gassfakkel tent. Phillips fant det største undersjøiske oljekummen i historien, og alt er i ferd med å endres.

Vi følger våre fire unge mestere rett før oppdagelsen av den første store oljen i Norge, og gjennom den ville veksten som følger. De fire hovedpersonene er den amerikanske advokaten Jonathan (Bart Edwards), Anna (Ann Regen Ellingswater), en sekretær på borgermesterkontoret, Christian (Amund Harboy), en nordsjødykker fra en velstående familie og Torell (Malin Waddell), en fiskearbeiderfabrikkarbeider med religiøs bakgrunn. .

Historien er bygget opp rundt disse fire individene og deres familier, som på forskjellige måter representerer aspekter av samfunnet og måten den endrer seg på. Historiene deres er tett vevd, og de er alle påvirket av samfunnsendringene som ble oppdaget av oppdagelsen av olje: fremveksten av velferdsstaten, like rettigheter, arbeidsinnvandring og økonomisk vekst.

På norsk med engelske undertekster.

The First Happiness State torsdag 14. januar 2021 på SBS On Demand (alle de 8 episodene er tilgjengelige for streaming)

READ  Deltrian, datterselskapet som er ansvarlig for produksjonen av masker i Vallonia, settes i likvidasjon: selskapet savnet båten, beklager minister Moriali

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *