Storbritannia har den laveste kvaliteten på badevann i Europa

Storbritannia rangerte sist i Europas reneste svømmevannindeks innen 2020 – ofte førte til et fall i antall prøver som ble samlet inn for infeksjon.

Av de over 600 kyst- og innenlandske badeplassene i landet er 110 (17 prosent) vurdert som utmerkede, mens 32 (5 prosent) er vurdert som gode og 29 (4,5 prosent) som tilstrekkelige. Tolv (1,9 prosent) hadde lav kvalitet på badevann.

Imidlertid var tallene skjevt fordi de fleste steder – 457, eller 71,4 prosent – ikke ble klassifisert, noe som betyr at et tilstrekkelig antall prøver ikke ble samlet inn på grunn av statsbegrensninger.

Tall samlet av Europas miljøovervåkingsgruppe rangerer Storbritannia sist når det gjelder land med «utmerket» badevannskvalitet.

Mange av nettstedene som ble testet i Storbritannia, var på den walisiske og nordlige irske kysten, hvorav de fleste ble vurdert som utmerket.

Storbritannia har sett en enorm økning i populariteten til åpent vann som svømmer i havene, elvene og innsjøene, som er knyttet til flere låser og er mer interessert i å tilbringe tid utenfor.

Rangeringen vurderer kvaliteten på badevannet i alle 27 EU-land, Storbritannia, Albania og Sveits i løpet av badevannssesongen 2020, noe som indikerer områder der badekvaliteten forventes å være god i år.

Kypros på førsteplassen (sitert 100 prosent bedre i svømmevannet) slo Østerrike, Hellas og Malta og ble nummer to (97,7 prosent), tredje (97,1 prosent) og fjerde (96,6 prosent).

Populære feriedestinasjoner som Spania, Italia og Portugal er blant de høyeste på kontinentet, med utmerket vannkvalitet funnet i henholdsvis 88,5 prosent, 88,6 prosent og 89,2 prosent av tilfellene.

Forholdet mellom det beste badevannet i Europa innen 2020

(Europeisk miljøbyrå)

EU-kommisjonæren for miljø, fiskeri og hav, Virginius Cincinnatius, sa: «Kvaliteten på badevann i Europa er høy, og dette er gode nyheter for europeere som skal til strender og badeplasser i sommer.»

Hans Bruinks, administrerende direktør i European Environment Agency, sa: “Den europeiske badevannskvaliteten er høy etter fire tiår med innsats for å forhindre og redusere forurensning. EU-lovene bidro ikke bare til å heve den overordnede standarden, men hjalp også til å identifisere områder der det var behov for spesifikke tiltak. ”

Innen 2020 var 296 eller 1,3 prosent av badevannsstedene i Europa substandard.

Selv om andelen av nettsteder av dårlig kvalitet har falt noe siden 2013, sa overvåkingskomiteen at problemene vedvarte med å vurdere forurensningskilder og iverksette tiltak for å løse problemet.

Kvaliteten på badevannet er klassifisert i henhold til mengden avførte bakterier.

Hvis vann blir klassifisert som fattig, blir land oppfordret til å forby bading eller i det minste fraråde det.

READ  EMA kunngjør en rask gjennomgang av Mercks anti-statlige pille

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *