Storbritannia kjøper oljeandel i Energy News, ED Energy World

Oslo: Norges uavhengige oljeselskap Agar PB har foretatt sitt første utenlandske oppkjøp og kjøpte en 50% eierandel i den britiske Nordsjølisensen fra italienske Eni onsdag.

Agar PB, samlet kontrollert av den norske milliardæren Kejal Ing Rocke og UK PP, ble etablert i 2016 for å fokusere på leting og produksjon av olje og gass fra Norges kontinentalsokkel.

Eni-lisensen, kjent som P2511, ligger ved den maritime grensen mellom Norge og Storbritannia, hvor Agar PB allerede gjennomfører en rekke funn i Alheim-området på norsk side.

“Hovedformålet med det nyetablerte partnerskapet mellom Annie UK og Acre PP UK er å utforske ressurspotensialet i Alwim-området ved den britiske grensen,” sa Agar i en uttalelse.

Annie vil være operatør for den britiske lisensen. Agar BP nektet å gi et estimat for Eni-transaksjonen.

I januar sa Carl Johnny Herswick, administrerende direktør i Acre PP, til Reuters at selskapet kan utvide sin virksomhet til å omfatte investeringer utenfor Norge hvis konkurransemuligheter oppstår.

Selskapet hadde lagt merke til noen utenlandske eiendeler for salg av brasilianske Petrobras, men bestemte seg for ikke å by.

Den britiske avtalen reflekterte en pragmatisk tilnærming til å åpne potensielle ressurser på et av selskapets nøkkelområder, sa en acre PP-talsmann i en e-post.

“Dessverre er de geografiske strukturene ikke knyttet til norsk / britiske grenser,” sa han.

READ  Estas son (algunas) distribuciones de Linux que son difíciles de instalar y usar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *