Storbritannia leder i handel – Joe Biden hjelper Liz Trace å følge | Politikk | Nyheter

En britisk regjeringspolitiker og nåværende handelsrådgiver har sagt at den britiske søknaden om å bli med i den omfattende og progressive avtalen om Trans-Pacific Partnership (CPDP) kan fungere som en “katalysator” for å bli med i USA. USA var en av forløperne til CPDP, men Donald Trump trakk seg fra avtalen.

CPTPP består av Australia, Brunei Darussalam, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore og Vietnam og står for mer enn 13 prosent av verdensinntekten.

Den dekker land med en befolkning på omtrent 500 millioner, verdsatt til 7 9,7 billioner.

Hvis både Storbritannia og USA blir med i FTA, vil det innhente EUs økonomiske størrelse.

Abbott sa: ”Nå støttes Storbritannias søknad om å bli med i Trans-Pacific Coalition sterkt av både Japan og Australia, og USA blir en katalysator for revurdering.

Les mer på Brexit Live-bloggen vår

“Et TPP (Trans-Pacific Partnership) som har blitt en global økonomisk partner, vil være et nøkkelsignal om demokratiernes vilje til å samarbeide i en tid med økende globale spenninger.

“Handel betyr velstand, frihandel betyr større velstand, og fri handel mellom likesinnede nasjoner vil styrke dem i møte med eventuelle utfordringer.”

Abbott uttalte seg mens han holdt en tale om politisk utveksling om strategisk handel.

Han sa at Storbritannia og USA ville bli et viktig verktøy for å bekjempe Kinas voksende dominans ved å opprette et nettverk av lignende land som står for rettsstat og frihandel.

Når han snakket om den amerikanske avgjørelsen om å trekke seg fra avtalen i 2017, sa Abbott: ”Dessverre har begge sider av amerikansk politikk trukket seg fordi mange amerikanske velgere er bekymret for at frihandel i stor grad har flyttet amerikanske fabrikker til Kina.

READ  Myanmar fanger tilsynelatende Myanmar-konspirasjon i dansevideo uten treningsinstruktørens kunnskap

Formelle samtaler om Storbritannias tilgang til CPTPP ble formelt lansert i forrige måned.

Les mer: Storbritannia er på vei til å bryte flere milliarder CPTDP-avtaler etter Brexit innen 2022

Å bli med i komiteen er hovedmålet for PM-administrasjonen.

CPTPP-landene hadde $ 110 milliarder dollar i Storbritannia i 2019.

Storbritannias handel med leiren økte med åtte prosent fra år til år mellom 2016-19.

President Biden roste CPDP i 2019 og sa “ideen bak det er en god ting” og bemerket at han var klar til å reforhandle amerikanske medlemmer mens han var på kampanjesporet.

Han påpekte ikke at noen reversering kunne skje i fremtiden.

Kort tid etter å ha vunnet i november i fjor, påpekte Herr Biden at den amerikanske økonomien ikke kom til å handle i utlandet før den kom seg etter regjeringsepidemien.

“Jeg vil forsikre oss om at vi skal kjempe som helvete ved å investere i USA først,” sa han i desember.

“Jeg kommer ikke til å gjøre noen nye forretningsavtaler med noen før vi gjør store investeringer i hjemmet og våre arbeidere.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *