Storbritannia, Norge for å utforske hav-luftforbindelser – reNews

Storbritannia og Norge vil samarbeide om elektrisk kommunikasjon og infrastruktur som forbinder utveksling over land med offshore luftproduksjon i Nordsjøen.

KwaZulu-Natal, Storbritannias statssekretær for næringsliv, energi og industriell strategi (Bilde) Og den norske energiministeren Tina Bru avduket planene i en felles uttalelse etter et førstepersonsmøte i Oslo i dag.

«Dagens forpliktelse skaper allerede et transformativt partnerskap mellom våre to land, som vil bidra til å bekjempe klimaendringer og skape nye forretningsmuligheter ved hjelp av den ekstraordinære kompetansen vi har innenfor ren energi-revolusjonen,» sa de.

“Dette inkluderer utvikling av karbonfangst og lagring – vårt bilaterale memorandum om forståelse undertegnet i november 2018, utvikling av hydrogenteknologier og åpningen av havene våre for å frigjøre en ny æra med offshore vindkraft. , ”La rapporten til.

Det bemerkes også at disse to månedene feirer ferdigstillelsen av North Sea Link-forbindelsesleddkonstruksjonen, ettersom den blir handlet på samtrafikken, som er planlagt å starte senere i år.

«Som en del av vår forpliktelse under Parisavtalen er vi forpliktet til å samarbeide om mer innovative muligheter for å støtte overgangen i økonomiene til ren, grønn energi,» sa ministrene.

READ  Norge topper medaljetabellen etter spådommer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *