Storbritannia, Norge og USA kunngjør planer om å beskytte tropiske skoger.

Storbritannia, Norge og USA kunngjorde torsdag at de vil gå i hånd med verdens største selskaper i et forsøk på å skaffe mer enn 1 milliard dollar til land som kan vise at utslipp kan reduseres ved å beskytte tropiske skoger.

Hvis landet blir ryddet for tømmer og jordbruk, er målet å gjøre det mer økonomisk verdifullt enn skogen.

Innsatsen kommer når verden mister dekar etter hektar skog for å mate den globale etterspørselen etter soya, palmeolje, tre og husdyr. Disse skogene, fra Brasil til Indonesia, er avgjørende for å kontrollere de sammenhengende krisene av klimaendringer og global biologisk mangfoldsnedgang. De tilhører også stammesamfunn og andre skogssamfunn.

Amazon, Nestle, Unilever, GlaxoSmithKline og Salesforce er blant selskapene som finansierer den nye satsingen kalt Leaf Alliance.

I fjor økte den tropiske avskogingen med 12 prosent til tross for den globale lavkonjunkturen som ble utløst av epidemien fra 2019 og samlet utslettet om en del av Sveits størrelse. Denne katastrofen slipper ut dobbelt så mye karbondioksid i atmosfæren som biler gjør årlig i USA.

“Leaf Alliance er et godt eksempel på mengden og samarbeidet som trengs for å bekjempe klimakrisen og oppnå netto nullutslipp globalt innen 2050,” sa president Bidens seniorambassadør John Kerry i en uttalelse. “Å kombinere ressurser fra offentlig og privat sektor er et nødvendig skritt for å støtte omfattende innsats for å stoppe avskoging og gjenopprette tropiske og subtropiske skoger.”

Det nåværende globale initiativet REDD + har slitt med å tiltrekke seg tilstrekkelige investeringer og er fast i byråkratiske lavkonjunkturer. Dette initiativet skaper det, som bringer privat kapital til bordet på nasjonalt eller statlig nivå.

READ  Presidentvalget i USA: - Slå igjen mot Trump

Inntil nå har selskaper investert mer uformelt i naturen, noen ganger støttet tvilsomme prosjekter som kan provosere beskyldninger om korrupsjon og “grønnvask” når et selskap eller merke fremstiller seg selv som miljøarbeider, men dets faktiske handlinger støtter ikke den etterspørselen.

Det nye initiativet vil bruke satellittbilder for å verifisere resultater over et bredt område for å beskytte mot disse problemene. Å overholde hele jurisdiksjonen ville i prinsippet forhindre at regjeringer holder skogen på ett sted, og den bør kappes andre steder.

I henhold til planen vil land, stater eller provinser med tropiske skoger love å redusere avskoging og degradering. Hvert år eller to sender de inn resultatene sine, og beregner antall tonn karbondioksid redusert av innsatsen. En uavhengig skjerm vil verifisere deres påstander ved hjelp av satellittbilder og andre aktiviteter. Bedrifter og myndigheter vil bidra til kontantstrømmen som betaler minst $ 10 per tonn redusert karbondioksid til den nasjonale eller regionale regjeringen.

Nigel Bourvis, administrerende direktør i Climate Advisors, sier at selskaper ikke får lov til å delta med mindre det er en vitenskapelig forsvarlig plan for å oppnå netto nullutslipp.

“Deres første plikt overfor verden fra et klimasynspunkt er å redusere sine egne utslipp utover deres forsyningskjeder, deres produkter, alt,” sa han. Sa Purvis. Han understreket også at alliansens planer ville respektere rettighetene til stamme- og skogssamfunn.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *