Storbritannia: Visestatsminister Dominic Raab trekker seg på grunn av anklager om trakassering

jeg erDen britiske visestatsministeren Dominic Raab kunngjorde sin avgang fredag, et tilbakeslag for statsminister Rishi Sunak, en nær alliert av ham, etter at en uavhengig rapport fant at han hadde moralsk trakassert embetsmenn.

«Jeg skriver for å trekke meg fra regjeringen din,» skrev brevet til Rishi Sunak, justisminister og Mr. skrev Rob. «Jeg hadde bedt om denne undersøkelsen og lovet å trekke meg hvis fakta om trakasseringen ble bevist. Jeg tror det er viktig å holde ord, skrev han.

Etterforskningen ble satt i gang etter åtte klager på hennes oppførsel da hun var utenriksminister, Brexit-minister eller under tidligere besøk i Justisdepartementet.

Dominic Raab har alltid benektet anklagene, som har forgiftet regjeringen i flere måneder og mottatt mye kritikk fra opposisjonen.

Rapporten, som ble levert til statsministeren torsdag og ennå ikke er offentliggjort, «avviste alle unntatt to klager», bemerker ministeren i sitt brev, og fortsatte å dømme dem som «falske».

Han forsvarer videre at utredningens funn «skaper en farlig presedens for regjeringens opptreden».

Tilbake på torsdag uttrykte Downing Street «full tillit» til visestatsministeren, mens de sa at den ville «lese konklusjonene i rapporten nøye».

Han er den tredje ministeren som har sluttet i Rishi Sunaks regjering etter ulike påstander, noe som legger ytterligere flekk på statsministerens løfte om å vise «integritet, profesjonalitet og ansvarlighet» i embetet etter skandaler under Boris Johnson.

I november trakk Gavin Williamson, en minister uten portefølje i Rishi Sunaks regjering, seg etter anklager om trakassering.

I januar måtte Rishi Sunak sparke det konservative partiets leder Nadim Zahavi, som satt i kabinettet, på grunn av skattekonflikter.

READ  Hvite hus sier at Biden ikke vurderer å dele Covit-19-vaksinen med Mexico

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *