Storbritannias inflasjon synker etter hvert som klesprisene faller

Breaking news image

Storbritannias inflasjon falt uventet til 0,4% i februar, ned fra 0,7% i januar da kostnadene for brukte klær og biler gikk ned.

Kontoret for nasjonal statistikk sa at det har vært en økning i kostnadene for bensin og diesel.

Men denne innvirkningen på forbrukerprisene ble mer enn oppveid av presset nedover, som også inkluderte reduksjoner i reisekostnadene.

Februar er en tradisjonell måned for stigende klespriser.

Imidlertid har “innvirkningen av epidemien forstyrret sesongmessige standardmønstre,” sa nestleder nasjonal statistiker ved kontoret for nasjonal statistikk, Jonathan Atho.

Samuel Toombs, britisk sjeføkonom i Pantheon, sa at til tross for “plutselig fall i inflasjonen på grunn av midlertidig svakhet i klesprisene”, forventet han fortsatt at satsen ville overstige 2% senere i år.

“Nedleggelsen har gitt klesforhandlere et stort lageroverskudd å endre seg. Klærprisene har sannsynligvis kommet seg tilbake denne måneden, nå som forhandlere har gått inn i nye sesongmessige serier,” sa han.

Økonomer ved Capital Economics spådde også at “nedtrekningen fra lockdown ikke vil fortsette” og at den britiske inflasjonen vil øke sakte gjennom året.

Mange økonomer har forventet at inflasjonen i februar vil øke noe til rundt 0,8%, drevet av økningen i drivstoffprisene.

ONS uttalelse Mellom januar og februar steg bensinprisene med 3,6 pens per liter, og dieselprisene steg med 3,4 pens per liter. Drivstoffprisene falt i samme periode i fjor.

READ  Juridiske tjenester Bedriftseiere - GOV.UK

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *