Storm Darcy utnevnt – møtte kontor

Gult snøvarsel for Sørøst-England når kald luft beveger seg over Storbritannia.

Nederlanderne har kalt et lavtrykkssystem som vil føre sterk vind og utbredt snø til Sørøst-England på søndag. Storm Darcy vil også bringe sterk vind og snø til Nederland.

Kald luft som kommer fra Russland og Øst-Europa vil bevege seg over Storbritannia de neste dagene, og bringe betydelige snøakkumuleringer til deler av Øst-England og Skottland.

Snø vil fortsette å falle på høyere grunn i deler av det sentrale og østlige Skottland til lørdag, og en gult snøvarsel er i kraft. Imidlertid forårsaker nedbør på lavere nivå i Øst-Skottland også noe flom.

Regn vil i økende grad bli snø på søndag ettersom kald luft sprer seg over hele Storbritannia. Det er utstedt nasjonale veiledende gule råd for snø og is som dekker den østlige halvdelen av Storbritannia fra lørdag til onsdag. Innenfor dette ble det gitt en ravadvarsel for snø som ble brakt til de østlige delene av Norfolk, Suffolk, Essex og Kent av Storm Darcy gjennom hele søndagen.

Meteorologisk kontors sjef meteorolog Paul Gundersen sa: ”Storbritannia vil være i en bemerkelsesverdig kald og snødekt periode den neste uken, med veldig kald luft over hele Storbritannia til søndag.

“Regnet vil føre til at det samler seg snø i de østlige områdene. Innenfor det gule advarselområdet forventes det mer utbredt snø, og vi kan se 5-10 cm snø ganske bred, med muligheten for at det kan sees 20 cm eller mer noen steder. Med så hardt vær er det viktig å holde tritt med den siste prognosen. «

READ  Slik aktiverer du tilpassede varslingslyder i tlf

Det vil være sterk østlig vind i denne perioden, noe som kan føre til snøstorm og noen ganger blåse og vaske bort snø. Dagtemperaturen vil holde seg lavt i store deler av landet de neste dagene, med noen steder som holder seg under frysepunktet og sterk vind vil få det til å føles enda kaldere.

Hvorfor er det så kaldt?

Våre siste blogg utforsker sjåførene bak denne kalde og snødekte sesongen, som ikke kunne være lenger fra det lette og rekordrike regnet vi så i februar, med mange navngitte stormer som kommer inn fra Atlanterhavet.

Med temperaturer over hele Storbritannia som faller som kald luft inn, er det utbredt nattfrost og iskald vind som gjør at temperaturene på dagtid føles iskaldt værvarsler er gjeldende over hele England.

Dr Owen Landeg, gruppeleder, ekstreme hendelser og helsebeskyttelse ved PHE, sa: ”Kaldt vær er ikke bare ubehagelig, det kan ha en alvorlig innvirkning på helsen. For eldre mennesker og de med hjerte- og lungeproblemer, kan det øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og brystinfeksjoner.

”Så det er veldig viktig på dette tidspunktet å huske å overvåke skrøpelige eller eldre naboer eller slektninger, spesielt de som bor alene eller har alvorlige sykdommer.

«Ring eller ta et sosialt fjernt hjemmebesøk hvis de bor i nærheten, for å minne dem på noen enkle, men viktige helsetips, som å varme opp hjemmet ditt til minst 18 C og følge med i prognosen. Det hjelper å lage at de har nok mat og drikke og hvilken medisin de trenger. Dette vil holde dem varme og sunne. «

READ  Testet for deg: Arlo Pro 5 2K

Den kalde luften vil sannsynligvis forbli på plass neste uke, noe som øker risikoen for snøbyger, spesielt i øst.

Entusiastiske amatørmeteorologer kan legge inn snødybdeavlesninger i vår Nettsted for værobservasjoner (WOW). Sammen med vårt nettverk av profesjonelle observatører og automatiserte værstasjoner, kan amatørobservasjoner bidra til å gi ytterligere situasjonsbevissthet til våre prognosemakere.

Stormnavn

I fjor ble KNMI, den nasjonale værvarslingstjenesten i Nederland, med på Met Office og Met Éireann i den vest-europeiske stormnavnet. Andre europeiske land for å nevne sjokkerende stormer inkluderer Frankrike, Spania og Portugal i det sørvestlige Europa og Sverige, Norge og Danmark i Nord-Europa. For mer informasjon om Navn stormene våre, kan du besøke nettstedet til Met Office Storm Center

Hold deg oppdatert med den siste prognosen for ditt område ved å bruke prognosesidene våre og følge oss videreTwitterYFacebook, i tillegg til å bruke mobilappen vår som er tilgjengelig for iPhone fraApp Storeog for Android fraGoogle Play Butikk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *