Strammer inn reglene for nærkontakt – VG

Hjeminfeksjon: Helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hai sier at en betydelig andel infeksjoner forekommer mellom samboere, og nye tiltak ble satt i verk på fredag ​​for å forhindre flere infeksjoner i hjemmet. Foto: Frod Hansen

Regjeringen kommer nå med nye ideer for å forhindre infeksjoner i hjemmet. De nye tiltakene er slike.

– En betydelig andel infeksjoner forekommer blant mennesker som bor sammen. Helsedirektoratet og National Institutes of Public Health har derfor anbefalt tre tiltak for å forhindre ytterligere spredning av sykdommen. Minister for helse- og omsorgstjenester Bent Hai sier at regjeringen har fulgt anbefalingene som trådte i kraft fredag ​​30. oktober.

Nye aktiviteter her:

  • Tette kontakter som utvikler symptomer, bør betraktes som smittsomme, så de bør isoleres som smittet, til et negativt testresultat oppnås.
  • Det anbefales å teste alle nære kontakter.
  • Rådene er endret om avstanden mellom voksne som er isolert i hjemmet, der de bør holde seg så langt unna hverandre som mulig.

Det siste døgnet er det rapportert om 499 nye tilfeller i Norge. Viser VGs perspektiv, Dette er det maksimale antallet registrert på en enkelt dag. Lørdag passerte Norge til sammen 20 000 infeksjoner, hvor 20 062 mennesker er registrert siden utbruddet startet.

Å være isolert

– Årsaken er at vi finner ut at det meste av infeksjonen skjer hjemme. Dette kan være relatert til den voksende infeksjonen vi ser. «Vi ønsker nå å redusere risikoen for smitte i samfunnet,» sa helsedirektør Jorn Goldwalk VG.

Tidligere måtte personer smittet med koronaviruset isolere seg hjemme, mens nærkontakt med de smittede med viruset måtte isoleres.

Det er nå innført krav til personer som er isolerte og utvikler symptomer, for å isolere seg umiddelbart til et negativt testresultat er oppnådd.

Til tross for den negative responsen på testen, må isolasjonsperioden på ti dager være fullført, skriver Myndighetene.

Redusere risiko: De innfører nå nye tiltak hjemme for å redusere risikoen for å spre sykdommen i samfunnet, sa helsedirektør Jorn Goldwalk. Foto: Wither Root

Isolering betyr å bo i eget hjem eller et annet passende sted for å bli isolert fra andre så mye som mulig.

– Når du er isolert, kan du ikke gå utenfor eller i butikken, men hvis du er isolert, har du muligheten til å gå utenfor hvis du holder avstand. Isolert kan du også gjøre helt nødvendige feil, sier Goldwalk.

Anbefalt å teste

Alle i nærkontakt med offeret skal være i isolasjon. De anbefales nå å teste seg selv.

Selv om testen gir et negativt svar, må isolasjonsperioden på ti dager være fullført.

Voksne i samme hus som er isolert samtidig, bør holde avstand fra hverandre. Rådet gjelder for voksne husstandsmedlemmer og utelukker ikke kontakt mellom barn og foreldre.

– For mange er det vanskelig å holde avstand fra andre familiemedlemmer i hjemmet. For å forhindre at familiemedlemmer smitter hverandre, har kommunene plikt til å gi ly for ofre som ikke har mulighet til å isolere seg i sine egne hjem. Hei sier ofrene eier hotell i mange store byer.

Saken oppdateres.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *