Streik i Delhaize: Fagforeningene krever at den vallonske regjeringen legger press på administrasjonen

Fagforeninger som forsvarte interessene til Delhaize-arbeiderne ble ønsket velkommen av den vallonske regjeringen. Konsernets kunngjøring om at de ønsket å gi franchise til de 128 supermarkedene som fortsatt er tilknyttet merket, utløste en streikeaksjon i rundt hundre butikker. Tiltaket gjelder 9000 ansatte som ikke har noen garanti for lønn og arbeidsvilkår.

På slutten av møtet fortalte Jean-François Tamlyny, generalsekretær for den vallonske FGTB: «Vi har en gruppe som tjener mye. Lønnen til den store sjefen er seks og en halv million euro i 2022. Denne gruppen kommer for å kunngjøre en sosial katastrofe for 9000 arbeidere.».

Det fagforeningene forventer av den vallonske regjeringen er press på administrasjonen. «Vi vil at den vallonske regjeringen skal kunne påpeke (til administrasjonen) den sosiale situasjonen på bakken. Det er katastrofalt, hele familier er involvert. Vi må legge press på administrasjonen slik at lønnsforhold, jobb og arbeidsforhold generelt er bevart. Vi har ingen garanti på dette aspektet og vi ønsker at regjeringen må legge press på.».

Denne beskjeden vil regjeringen kunne videreformidle direkte siden den møtes med administrasjonen fredag ​​ettermiddag. I mellomtiden forblir alle stengte butikker også.

READ  Planlagte møte-, by- og skolemøter | Nyheter, sport, jobber

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *