Strømstart Erickson sier første hit etter hjerterytme

Romain Croszines sene krasj på Turn 9 skapte et annet rødt flagg med fem runder igjen, og slo Power Ericsson for å hevde sesongens første seier – to uker etter den skuffende Indianapolis 500.

Men før omstart ble motorene startet på nytt slik at maktene ikke kunne skyte, og dermed fanget ham i pitlane og snappet seieren fra australierne.

Ericsson jaget Power gjennom det siste paret og tok ledelsen, og gjorde den perfekte omstarten for å avklare jaktdobbel av Chip Kanassi Racing, Rinus VK og Pato O’Ward.

Det viser seg at hans 15. plass var en seier, Ericssons første racingseier siden GB2 2013-løpet i N N்க rburgking.

Løpet ble først avbrutt etter en forferdelig ulykke med Felix Rosenquist Ved sving 6 ble det røde flagget fløyet i 28 runder etter at pilen traff McLaren SP-føreren i den innesperrede gassen og rett inn i dekkbarrieren.

Sverige måtte kastes ut av bilen og var takknemlig ved bevissthet, samtidig som de måtte justere sperrene etter hvert som betongblokkene traff støtet.

Før han ble overført til sykehuset for videre evaluering, ble Rosenquist ført til feltomsorgsenheten av Detroit Medical Team for innledende testing.

Da løpet gjenopptok under det gule flagget, ble flere pitbuller flettet etter første runde under den fartsfylte bilen – noe som fremhevet kraften over Ericsson.

Will Power, Team Benske Chevrolet

Foto: Barry Condrell / Motorsport bilder

Etter å ha passert den nederlandske sjåføren Takuma Sato, satte Power press på Eriksson – og trioen skiltes i et sekund til Benskey fant nok fart til at sjåføren begynte å bygge en ledelse.

Det ledende paret hadde da Power Managing for å åpne gapet for Eriksen på slutten av den 48. i runden, men Benske-lagkamerat Joseph Newcardon – for å gå videre og jage Santino Ferrucci foran sine egne stopp – satte en sterk pasning på Turn 5.

READ  En positiv regjeringstest og suspensjonsrisiko - Aston Villa's skadesnyheter og bekymringer foran Man City

Dette førte Ericsson inn i ytterligere spill, og den tidligere Caterham og Sabre Formel 1-føreren var i stand til å sitte i Power Wind innen sekunder etter den Chevrolet-drevne bilen like før det endelige røde flagget.

Da bilene ble brakt til Pitlane, ba Power, bekymret for at elektronikken ville bli overopphetet, hans mekanikere om å bringe bilen inn – men forespørselen hans var forgjeves, da han ikke kunne skyte bilen i tide til å starte på nytt, og han ble til slutt klassifisert som 20..

Weeke, som ble doblet av Sado før det endelige røde flagget ble hevet, sendte den japanske sjåføren tilbake for å ta andreplassen – og satte et raskt skrap for andre sekund etter overdosemomentene.

Men til tross for O’Wards beste innsats i den endelige hjørnesamlingen, opprettholdt VK nummer to på banen og krysset linjen 0,2 sekunder foran den meksikanske føreren.

Rinus VK, red Carpenter Racing Chevrolet

Rinus VK, red Carpenter Racing Chevrolet

Foto: Barry Condrell / Motorsport bilder

Rahul Letterman kjørte alle tre Saddle hjem i Lonigan-biler, som alle begynte å løpe utenfor topp 10, men flyttet ordren ved å bruke start-start-karakteren til løpet.

Graham Rahal, som ble nummer 20 på tøffe dekk i den alternative strategien, ble nummer fem fordi de sterke pasningene til Santino Ferrucci’s Simon Buckenat og Ed Jones hjalp deltideren til å bli sjette i løpet.

Alexander Rossi var en av de tidlige kandidatene om seieren, og kjempet med Overt i fanget til start, og selv om Andrei-føreren gjorde gode fremskritt gjennom pakken etter sin tidlige pitstopp for å rydde de myke dekkene, var han bare i stand til den syvende.

READ  Tidligere Arsenal-overgangssjef Sven Mislindad presenterer sentralt råd til Liverpool

Scott Dixon endte åttende, kjørte en alternativ strategi og gikk videre utover Jones – falt nedover linjen for å starte på nytt på sjette.

Etter å ha mistet sitt bakre venstre hjul etter sin første bitstopp, satte Newgarden på en heroisk kjøretur for å komme seg bakfra. Ved å bruke båndbredden klarte den to-tiden IndyCar-mesteren å gjenvinne 10.-plassen, mer enn Sebastian Bordois og Bagonad, som ble slått ut av neseleddet av Ferrucis taktile pass.

IndyCar Detroit Grand Prix – Resultater 1

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *