Studien bekrefter potensialet for vind / flytende bølger for olje og gass

En illustrasjon av P80-plattformen.

(Hilsen av flytende kraftstasjon)

Personal i utlandet

Bandholm, Danmark – Floating Power Plant (FPP) har fullført et prosjekt med Lundin Energy Norway, NOV-APL, Semco Maritime, Cefront Technologies og Universitetet i Aalborg, om bruk av vind- og flytende bølgeenergi for å støtte et offshore olje- og gassanlegg.

Prosjektet utviklet tre forskjellige design for å avgjøre om partnernes konsepter var anvendelige når det gjelder ingeniørarbeid og som en forretningssak.

De tre begrepene er:

  • Direkte diskret energi – Integrering av vind- og flytende bølgeenergi i et olje- og gassanlegg
  • Basel Power – basert på diskontinuerlig direkte strømdesign, energilagring via batterier og dieselgeneratorer, integrert for å gi baselast eller delvis baselastkraft
  • Enhanced Oil Recovery – Helt integrert forbedret oljeutvinningssystem plassert på FPPs-plattformen, og gir opptil 10 000 m3 / dag med behandlet vanninjeksjon.

Anders Køhler, administrerende direktør i FPP, sa: «De tre designene har vist seg å være levedyktige og lovende … og kan brukes i forskjellige forretningssituasjoner. Vi er også glade for å se alle tre konseptene utvikle seg mot markedsføring og håndtering av dem i TRL, og vi takler også utfordringer identifisert i prosjektet. .

Flytende kraftverk 2(Hilsen av flytende kraftstasjon)

Å bruke fornybar energi for å redusere utslipp i olje- og gassindustrien kan virke som en åpenbar idé, men det er vanskelig å implementere, gitt at det å overholde regler, forskrifter, kundekrav og administrere energi og kontroll samtidig kan være utfordrende.

Da prosjektet startet, var ikke reglene klare, så DNV GL ble kontrakt for å bidra til å utvikle et regelsett for de forskjellige konseptene.

Linda Hankin, prosjektleder for feltutvikling i Lundin Energy Norway, sa at selskapet hennes ser elektrifisering av fornybar energi og innlemmelse i olje- og gassproduksjon «som en nødvendighet for å støtte overgangen til klimanøytralitet».

READ  Bilsalget i Russland falt med 83,5 % i mai i fjor

Carsten Nielsen, Senior Vice President i Semco Maritime la til: “Vi har støttet dette prosjektet ved å designe systemtilpasningen, tilpasse O & M-filosofien til olje- og gassmarkedet, inngangene for byggbarhet og hvordan man muliggjør masseproduksjon.

«Vi er glade for å se resultatene av prosjektet og spesielt løsningen på baselastkraft, som vi mener har potensial til å spille en viktig rolle i elektrifiseringen av olje- og gassproduksjon, ettersom vi også ser mye potensial for å distribuere vår høyspenningseffektivitet.»

Den danske EUDP har gitt et tilskudd på 4,79 millioner danske kroner (780 000 dollar) til partnerne i prosjektet «Dekarboniser olje- og gassproduksjon – gjennom kostnadseffektive, fornybare flytende teknologier.»

Dette var basert på FPPs kombinerte vind- og flytbølgeteknologi, og nye design og forretningskonsepter ble utviklet og tilpasset for bruk med hydrokarbonutvinning.

20.01.2021

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *