Studier viser at å spille videospill når du er sint gjør deg til en dårlig spiller

Å spille videospill kan utløse mange følelser, men en ny studie antyder at du kan være trist eller deprimert når du logger på favorittspillet ditt.

Stanford University forskere viste videoklipp som fikk deltakerne til å føle seg lykkelige, begeistret, sinte eller triste, og sammenlignet deretter hvordan de presterte i det populære fotballspillet FIFA 19.

Spillere som viser positive scener – spesielt de som fremmer spenning – gjorde det mye bedre enn triste eller sinte klipp mot en datamotstander.

Ikke bare scoret de flere mål, men de viste også en økning i «holdningskurset», å ha ballen oftere og ha flere skudd som traff målet, som eksperter sier utvikler seg fra «ekstra motivasjon fra positive følelser».

Rull ned til videoen

Deltakerne ble vist forskjellige videoklipp før de spilte fem kamper i FIFA 19, det mest populære konsollspillet i året. De som så de positive scenene, gjorde det bedre enn de som så de triste eller sinte klippene

«I tillegg fant vi at spillerne var mer trygge på sine evner og mer fysisk involvert i sporten, og oppnådde bedre resultater,» sa forskerne. IFLScience.

I en test publisert i Emotion magazine ble 241 menn i alderen 18 til 37 bedt om å spille i fem kamper i den mest populære spillsimuleringen FIFA 19.

Før hver kamp ble deltakerne vist korte videoklipp som uttrykte moro, spenning, tristhet, sinne eller nøytralitet.

De ble også spurt om hvordan de hadde det etter å ha sett hver scene.

Mer enn 240 deltakere spilte i FIFA 19s fem kamper mot datamaskinen, med spillet satt til middels (

Mer enn 240 deltakere spilte i FIFA 19s fem kamper mot datamaskinen, med spillet satt til middels («profesjonell») vanskelighetsgrad.

Et klipp fra American History X-filmen, der en svart mann blir drept i et pro-nazistisk angrep, var rettet mot å provosere opprør, mens IFL-vitenskapelige rapporter viste scener fra Sommer-OL som vekket spenning.

Deltakerne spilte mot datamaskinen, og spillet ble satt med middels («profesjonell») vanskelighet.

Resultatene av å utløse positive følelser før spill – spesielt spenning – får eSport-spillere til å prestere betydelig bedre etter en negativ følelsesmessig opplevelse.

Deltakerne ble vist et klipp av American History X-filmen, der en svart mann blir drept i et pro-nazistisk angrep, for å uttrykke sinne

Deltakerne ble vist et klipp av American History X-filmen, der en svart mann blir drept i et pro-nazistisk angrep, for å uttrykke sinne

Under kamper der spillerne følte seg morsomme og begeistret, viste de større forbedring enn de nøytrale tilstandene, målt ved antall mål, skudd på mål, ballbesittelse og andre kriterier.

Snarere enn ‘gode vibrasjoner’, peker forskere på en økning i ‘holdningstrenden’, eller hvor mange ganger et objekt prøver å fullføre et mål.

Et klipp fra sommer-OL ble vist for å inspirere de 241 deltakerne i studien.

Et klipp fra sommer-OL ble vist for å inspirere de 241 deltakerne i studien.

Spillere som kom inn i spillet presterte dårlig i forhold til den lykkelige publikum.

Forskere er enige om at følelser er subjektive, så et konsekvent svar er ikke mulig, og resultatene kan ha vært forskjellige med et annet spill.

Hva er de mest tjente konsollspillene i 2020?

Call of Duty Modern Warfare: 91 1,91 milliarder kroner

FIFA 20: 8 1,08 milliarder

Grand Theft Auto V: 11 911 millioner

NBA 2K21: 9 889 millioner

NBA 2K20: 1771 millioner

Call of Duty: Black Ops Cold War – 88 678 millioner

Dyrehandel: Ny horisont: 4 654 millioner

Cyberpunk 2077: 9 609 millioner

Sims 4: 2 462 millioner

Doom Eternity: 4 454 millioner

Det er imidlertid verdt å merke seg at FIFA 19 er det mest innbringende konsollspillet i 2019, og tjener Electronic Arts 6 786 millioner.

Etterfølgeren, FIFA 20, er det nest mest populære konsollspillet i 2020 etter Call of Duty Modern Warfare, og tjente inn 1,08 milliarder dollar.

Overraskende nok økte videospill bare under koronavirusepidemiene: Totalt salg i spill og interaktive medier nådde 139 milliarder dollar i fjor, sammenlignet med 126 milliarder dollar bare i digitale spill.

Samlet rapporterer Super Data at 55 prosent av amerikanerne spilte konsoll-, PC- og mobilspill under lockouten.

Noen prøvde å lindre kjedsomhet eller rømme fra den virkelige verden, men en av fire sa at de logget seg på flerspillerspill for å holde kontakten med andre mens de satt hjemme.

Imidlertid kan en ulempe oppstå: en av ti unge spillere i en studie innen utviklingspsykologi – et «betydelig mindretall» – var «patologisk» avhengige av videospill.

I følge denne gruppen er spill en «hindring for sunn funksjon», noe som betyr å spille mer tid og unngå spill.

Ungdommer som passer til denne profilen viste større nivåer av depresjon, aggresjon, sjenanse og angst da de kom inn i tjueårene, fant forskerne.

Sarah Coin, professor i familieliv ved Brigham Young University, fulgte 385 tenåringer i løpet av en seksårsperiode og fulgte sportsvaner og psykologiske profiler.

‘Jeg synes det er noen fantastiske ting med videospill [but] Det viktige er å bruke dem på en sunn måte og ikke bli fanget i patologiske forhold, «sa Coin.

READ  En fersk video av Meghan og Harry gjør internettbrukere "ukomfortable".

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *