Subsy-samtrafikk mellom Norge og Tyskland i drift

Nordlink, et delsystemets sammenkobling mellom Norge og Tyskland, er nå i drift. Partnere Stotnet, Tennett og KFW overtok formelt Northling 31. mars 2021. Nordlink er ikke lenger et byggeprosjekt, men er i normal forretningsdrift.

Nexons Og kablene i prosjektet ble produsert og levert av NKD. Hitachi APP Power Grid er ansvarlig for HVTC-teknologi på omformerstasjoner i Norge og Tyskland. Denne teknologien vil sikre effektiv kraftoverføring mellom land de neste 40 årene.

Denne testoperasjonen har pågått siden kabelforbindelsen mellom Norge og Tyskland først kom på markedet 9. desember 2020. Nordlink har en kapasitet på opptil 1400 MW. Den er 623 km lang og går mellom Sirdal kommune i Norge og Wilster i Shelswick-Holstein, Tyskland. Byggingen startet i 2016.

“Testperioden er nå over. Dette betyr at vi har anskaffet Nordlink-prosjektet fra Hitachi APP Power Grids og Nexans og NKD, sammen med våre leverandører og våre partnere på tysk side. Det er helt i tråd med forventningene,” sa SteinHeward Auno, prosjektdirektør for Statnet. ” Nordlink vil spille en nøkkelrolle for å legge til rette for et klimavennlig kraftsystem. Vi gleder oss til åpningsarrangementet i slutten av mai. “

“Vi er stolte over å ha bygget verdens lengste havbunnsforbindelse mellom Donstadt i Sirte kommune og Wilster i Tyskland. Er et av prosjektene, og vi har sett imponerende arbeids- og tekniske prestasjoner i dette prosjektet,” sa Hagon Borgan, visepresident for teknologi og Utvikling på Stotnet.

Dennett-sjef Tim Meyer Jörgensen sa: “Med Nortling har vi med hell bestilt et stort internasjonalt flaggskipprosjekt for europeisk energiomdannelse, som vi pålitelig har integrert i elektrisitetsmarkedet.

“Nordlink er nå operativt – dette er gode nyheter for europeisk energitransformasjon,” sa Marcus Scheer, styremedlem i KFW IPX-Bank. “Ved å kombinere det norske og det tyske energimarkedet kan vi oppnå forsyningssikkerhet og bærekraftige energipriser samtidig som vi øker andelen fornybar energi i energimiksen.”

READ  Norges første P-8A Poseidon-fly går over til montering

Den totale kostnaden for Nordling er anslått til å være mellom 1,7 og 1,8 milliarder euro (2,03 USD til 2,15 milliarder US $). Statnets andel er halvparten av disse kostnadene.

Med norsk vannkraft og tysk vindkraftoverføring utfyller de to systemene hverandre på en optimal måte. Nordlink legger til rette for en klimavennlig kraftstruktur og verdibygging i begge land og er kritisk i oppgaven med å nå klimamålene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *