Subsy7 for å koble Seaway7-enheten til Norges OHT

8. juli (fornybar nå) – Offshore Contractor Subsi7SA (OSL: SUBC) kunngjorde torsdag at de har blitt enige om å slå sammen sin fornybare forretningsenhet med Norwegian Heavy Shipping Operator OHA (OSL: OHD) for å skape rent spill. Handle for sjøluftprosjekter som er under standard.

Subsea 7s fornybare enhet CV7 tilbyr en rekke ingeniørtjenester for offshore- og flytende vindprosjekter, men flyteluftseksjonen vil være ekskludert fra forbindelsen.

Som et resultat vil selskapet ta navnet CV7ASA og etablere hovedkvarter i Oslo. Den vil i utgangspunktet ha OHTs liste i Oslos EuroNext-utviklingsmarked, men vil etter hvert se etter en liste i Oslos kjernegruppe, sa Subsy 7.

Subsi7 ønsker å erverve en eierandel på 72% i det nye selskapet, mens OHTs aksjonærer vil ha de resterende 28%.

“Opptak” må godkjennes av OHTs partnere på et ekstraordinært folkemøte. OHTs styre har gått med på å anbefale transaksjonen, mens to store aksjonærer, Tsonga Corp og Lotus Marine AS, som eier 76,7% av aksjene, har godkjent flyttingen, ifølge Subsy 7.

Selskapet la til at det ikke krever grønt lys fra Subsi7s aksjonærer.

Den nye inkarnasjonen av CV7 anses å være den eneste leverandøren av komplette, integrerte og tekniske, anskaffelses-, konstruksjons- og installasjonstilbud (EPCI) innen installasjon av vindturbiner, fundamenter, ubåter, sjøkabler og tungtransport. I følge Subsy 7.

Hvis den blir opprettet, vil Seaway 7 ASA sysselsette rundt 600 personer og vil ha ti skip, inkludert OHTs fem tungtransportfartøy. OHT vil også bidra til to turbin- og bakkeinstallasjonsfartøy som for tiden er under bygging og skal leveres i 2022 og 2023.

Transaksjonen er avsluttet ved utgangen av tredje kvartal 2021 med forbehold om godkjenning og andre regelmessige fullføringsbetingelser.

READ  Den norske regjeringen vil nå gi Norge støtte

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *