Suzuki bekrefter avgangen til Privio foran Alpine F1-bryteren

Som avslørt eksklusivt av motorsport.com på onsdagSom en del av den administrative omstillingen, vil divisjonen måtte ta et overraskende skritt for at Alpine skal bli administrerende direktør.

Alpines morselskap Renault har så langt nektet å kommentere situasjonen, men Suzuki kunngjorde torsdag morgen at de forlater Privio MotoGP.

Privio bidro til å lede Suzuki til sitt første MotoGP-mesterskap i fjor, etter å ha vunnet tittelen japansk produsent og John Mir the Riders.

Når han snakket om avgjørelsen, sa Privio at det ikke var en enkel samtale å forlate Suzuki og MotoGP.

«En ny profesjonell utfordring og mulighet kom plutselig til meg, og jeg bestemte meg endelig for å ta den,» sa han. «Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da.

«Da Suzuki ble med i mesterskapet igjen, var det den vanskeligste delen å forlate disse fantastiske menneskene som startet dette prosjektet. Det var vanskelig å si farvel til alle menneskene som kom gjennom årene for å bygge dette flotte laget.

«Fra dette synspunktet føler jeg meg trist, men samtidig føler jeg mye motivasjon for denne nye utfordringen – som er viktig når jeg måtte bestemme meg mellom å fornye kontrakten med Suzuki eller starte en helt ny opplevelse.»

Turen til Privio Alpine ble designet av Renaults administrerende direktør Luca de Mio, som presser hardt på å fornye flere merker av den franske bilprodusenten.

De Mio og Privio ble kjent med Yamaha MotoGP-teamet som var Privio-teamleder fra 2002 til 2010.

Fiat, en italiensk bilprodusent, var en ledende tilhenger av Yamaha fra 2007 til 2010, da De Mio var markedssjef for den italienske bilprodusenten.

READ  'Jeg er ikke James Milner' - Liverpool overførte nederlag med fange, Jeremy Kyle og Rafa Benitez ble nesten med i Real Madrid

Selv om det ikke har vært noen offisiell kunngjøring om disse endringene, vil Privio påta seg rollen som administrerende direktør i Alpine og samarbeide med den nye teamsjefen Markin Putkowski.

Suzuki vil ha et stort hull å fylle etter sjokkutviklingen, sa han og la til at han håper Privio-teamet vil være mer vellykket i fremtiden.

«Å oppnå en MotoGP-tittel vil gå ned i Suzuki historiebøker og vil alltid ha en spesiell plass i mine livsminner,» sa han.

“Suzuki MotoGP, jeg håper resultatene blir bedre og bedre i fremtiden, og jeg vil alltid være en Suzuki-fan. Tusen takk Suzuki. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *